EL: A Vidi álomkezdés után sovány előnyt szerzett

A Vidi hazai pályán egy gyors góllal nyert a Vaduz ellen, így sovány előnnyel - viszont kapott gól nélkül - utazhat a visszavágóra.
Csakfoci Admin 2019. július 25., csütörtök 21:57
A Vidi hazai pályán egy gyors góllal nyert a Vaduz ellen, így sovány előnnyel - viszont kapott gól nélkül - utazhat a visszavágóra.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. július 25., csütörtök 21:57

MOL-Fehérvár - Vaduz 1-0 (Stopira 5.)

Jól kezdett a Fehérvár, már az 5. percben jött a vezető találat: Huszti szögletére Stopira robbant be, és 5 méterről ellentmondást nem tűrően a léc alá bólintott (1-0).

A folytatásban elsősorban a hazaiak pontrúgásai jelentettek veszélyt, majd a játékrész második felében inkább a Vaduz volt aktív a kapu előtt, ám szerencsére Sutter és Cicek lehetősége is kihasználatlanul maradt, így 1-0-al fordultak a csapatok.

A második félidő első nagy lehetősége Stopira előtt adódott, aki egy beadás után fejelt ismét, Büchel azonban hatalmasat mentett a bal felső sarok elől a 60. percben.

Pár perccel később egy labdaszerzés után Scsepovics lőtt 16 méterről, a Vaduz kapusa védett a bal sarok elől, majd Pátkai ismétlése után a védők tisztáztak - ekkor benne volt a meccsben a második hazai gól.

A Vaduz olykor alattomosan játszott, ám veszélyeztetett is: a 80. percben Schwizer tört befelé, majd 21 méterről keményen lőtt, Kovácsik a helyén volt.

Petrjak növelhette volna az előnyt, a hosszabbításban elé került a labda, ám ziccerben 11 méterről a bal felső mellé helyezett, így a Vidi sovány előnnyel - viszont kapott gól nélkül - utazhat a visszavágóra.

Fehérvár: Kovácsik - Fiola, Juhász, Elek (Pátkai, 46.), Stopira - Nikolov - Nego, Hadzic - Huszti (Petrjak, 57.), Scsepovics (Futács, 88.), Milanov

Vaduz: Büchel - Sülüngöz, Schmid, Simani - Dorn, Prokopic (Gajic, 70.), Wieser, Antoniazzi (Göppel, 84.) - Schwizer, Cicek - Sutter (Coulibaly, 66.)

Olvastad már?
EL-selejtező: MOL Fehérvár FC-Vaduz 1-0 - közvetítés
A MOL Fehérvár FC a Pancho Arénában fogadja a liechtensteini Vaduz együttesét az EL-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén. Kövesd a történéseket a csakfoci.hu-n percről percre!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz