EKL: Kihasználta ellenfele hibáit, így magabiztosan győzött a Fehérvár

A Fehérvár már az első félidőben megnyugtató előnyre tett szert, amit a második játékrészben tovább növelt, így 5-0-s sikert aratott.
Póczik Dávid 2022. augusztus 4., csütörtök 22:46
A Fehérvár már az első félidőben megnyugtató előnyre tett szert, amit a második játékrészben tovább növelt, így 5-0-s sikert aratott.
Szerző: Póczik Dávid 2022. augusztus 4., csütörtök 22:46

A MOL Fehérvár hazai pályán fogadta a moldáv Petrocub Hincestit az Európa Konferencia Liga-selejtezők 3. körének 1. mérkőzésén.

I. félidő

Negyed óra után a Petrocub veszélyeztetett először, ekkor Ambros 16 méteres lövése pattant ki a bal kapufa belső éléről.

A 20. percben megszerezte a vezetést a Vidi. Dárdai elé ütött ki egy lövést a moldáv kapus, aki néhány méterről a kapu közepébe lőtte a labdát, 1-0.

Pár perccel később egy röviden hazaadott labda után Kodroval szemben szabálytalankodott a vendégek kapusa, így büntetőt ítélt a játékvezető. A tizenegyest a sértett a jobb alsóba lőtte, 2-0. A kapus ujjheggyel ugyan, de hozzáért a lövéshez.

A 35. percben Dárdai szöglete után Stopira fejelte a labdát a hálóba, 3-0. Ezt követően az eredmény nem változott, így magabiztos fehérvári vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

A fordulást követően az 58. percben Bamgboye 14 méterről jobb akarta átemelni a kapust, ám emelése kapu fölé szállt.

A 61. percben Nego jobboldali beadására többen is érkeztek a hazaiak közül, de a labda végül három ember lába előtt is elcsúszott.

A 66. percben Bumba ugratta ki Bamgboyet, aki az alapvonalról passzolta vissza a labdát. A középre tett labdára Petrjak érkezett, aki közelről az üres kapuba passzolt, 4-0.

A 80. percben Zivzivadze távoli lövése suhant a kapu mellé. A 88. percben Petrjakkal szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, így ismét tizenegyeshez jutott a Vidi. A büntetőt Zivzivadze lőtte a kapuba, ezzel beállította az 5-0-s végeredményt.

Európa Konferencia Liga-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés

MOL Fehérvár FC-Petrocub Hincesti 5-0 (Dárdai 20., Kodro 23. - tizenegyesből, Stopira 35., Petrjak 66., Zivzivadze 88. - tizenegyesből)

Fehérvár: Kovács - Fiola, Stopira, Shabanov - Nego (Kojnok 82.), Pinto (Makarenko 62.), Bumba (Pokorny 70.), Hangya - Dárdai (Bamgboye 46.), Kodro (Zivzivadze 46.), Petrjak

(cserék: Rockov, Babos, Bamgboye, Csoboth, Heister, Kojnok, Lüftner, Makarenko, Pokorny, Zivzivadze)

Petrocub: Avram - Jardan, Mudrac, Platica - Revenco, Cotogoi, Potirniche (Graur 70.), Iosipoi, Bejan (Lupan 30.) - Ambros, Cojocaru (Fedorov 73.)

(cserék: Mostovei, Binzaru, Fedorov, Graur, Jaman, Lupan)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz