Egy magyar focista az európai TOP 100-ban - Orbán és Kádár a legjobb az UEFA szerint

Juhász Roland eddig a legjobb Vidi-játékos itthon és Európában - speciális teljesítményrendszer alapján rangsorolják a magyar játékosokat az UEFA oldalán. Védőkben jól állunk.
Dudás Gábor 2018. október 22., hétfő 20:02
Juhász Roland eddig a legjobb Vidi-játékos itthon és Európában - speciális teljesítményrendszer alapján rangsorolják a magyar játékosokat az UEFA oldalán. Védőkben jól állunk.
Szerző: Dudás Gábor 2018. október 22., hétfő 20:02

Az UEFA és a FedEx teljesítmény-indexe alapján állítják össze hétről hétre az európai szövetség oldalán a legjobb formában lévő labdarúgó ranglistáját az Európa Ligában is érdekelt klubokból. A FedEx a különböző posztok jellemző mutatói, a bajnokságok és csapatok ereje, utóbbiak szereplése, és persze az eredményesség alapján listázza a játékosokat.

A folyamatosan frissülő ranglistát jelenleg a Bayer Leverkusen játékosa, a már német válogatott tehetség, Kai Havertz vezeti 4842 ponttal, megelőzve a salzburgi Munas Dabburt és a Chelsea brazil klasszisát, Williant.

Az itthon és az EL-csoportkörben szereplő MOL Vidi FC, valamint a légiósként szereplő magyar játékosok külön ranglistáján a nemrég magyar válogatottá avanzsált Willi Orbán áll az élen, összesítésben pedig a 92. az RB Leipzig védője teljesítmény-mutatója alapján, 2167 ponttal. A második a Dinamo Kijev bekkje, Kádár Tamás, míg a harmadik Juhász Roland, a Vidi csapatkapitánya. Utóbbi az NB I-es játékosok között jegyzi a legmagasabban a felmérés.

Az NB I (pontosabban a Vidi, hiszen a nemzetközi porondon csak a Nikolic-csapat szerepel) háziversenyében Juhász mögött a Kovácsik sérülése miatt a kapuba került, a Chelsea ellen is védő Tomás Tujvel a második, a zöld-foki szigeteki alapember, Stopira pedig a harmadik. Loic Nego és Vinícius Paulo alkotja még a fehérvári élmezőnyt.

Vannak Vidi-futballisták, akik jelenleg "mínuszban" állnak eddigi itthoni és EL-produkciójuk alapján, ilyen Huszti, Kovácsik, Marko Scepovic és Hangya is. A szerb csatár a Haladás elleni góljával némiképp javított már eddigi pontszámán.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz