A Vidi nagy problémája a Dinamo Zagreb ellen is előjött - Fiola piros lapja az edzőmeccsen

2-1-re kikapott a MOL Fehérvár a Dinamo Zagreb elleni felkészülési mérkőzésen, két pontrúgásból kapott góllal. A végén egy kisebb kakaskodás is kialakult a pályán Fiola második sárgát érő szabálytalanságát követően. 
Dudás Gábor 2021. január 14., csütörtök 14:50
2-1-re kikapott a MOL Fehérvár a Dinamo Zagreb elleni felkészülési mérkőzésen, két pontrúgásból kapott góllal. A végén egy kisebb kakaskodás is kialakult a pályán Fiola második sárgát érő szabálytalanságát követően. 
Szerző: Dudás Gábor 2021. január 14., csütörtök 14:50

Komoly médiaérdeklődés előzte meg Horvátországban a csütörtöi találkozót, a Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV) élőben is közvetítette a mérkőzést - 6 kamerával. A horvát bajnok és a magyar ezüstérmes csatájára több tucat Dinamo-szurkoló is érkezett, ők a stadionon kívülről, fákra és villanyoszlopokra mászva nézték a meccset, mivel a találkozó természetesen zártkapus volt.

Bár a meccs elején a Dinamónál volt többet a labda, a vezetést - igen korán - a Vidi szerezte meg: a 13. percben Tamás Olivér szerzett becsúszva nagyszerűen labdát a horvátok 16-osánál, majd Zivzivadzét hozta játékba, akinek 15 méteres lövése egy védőn megpattant és védhetetlenül hullott a játékszer a léc alá (0-1) - írja a molfehervarfc.hu.

Hat perccel később Rus becsúszva blokkolt egy lövést a kapu előtt, a játékvezető azonban úgy látta, a labda a védő kezét is érintette, így 11-est ítélt és sárga lapot adott a román válogatott bekknek. Orsic pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt (1-1).

A 44. percben volt egyébként egy hasonló szituáció a Dinamo kapujánál is, ekkor Zivzivadze lapos beadása akadt el egy becsúszó védőben, és úgy tűnt, a labda a horvát játékos kezét is érintette. Ezúttal azonban nem ítélt 11-est a bíró.


Az 56. percben Rus egy szép kényszerítő után lőtt 17 méterről kapura, a Dinamo kapusa hatalmasat védett, majd nem sokkal később Funsho került "rendkívül gyanús körülmények" között a földre a horvát 16-oson belül, a játékvezető sípja ezúttal is néma maradt.

A bíró tevékenysége a 66. percben is a középpontba került a Vidi honlapja szerint: a játékvezető ezúttal egy bedobást ítélt meg rosszul, horvát játékosról pattant ki a labda, azonban a Dinamo javára ítélt a sípmester bedobást, a zágrábi csapat azonban sportszerűen visszaadta a labdát a Vidinek.

A 78. percben aztán jött a győztes gól, Petkovic mintegy 20 méterről vette be a magyar kaput szabadrúgásból, kialakítva a 2-1-s végeredményt.

A fehérváriak két pontrúgással kaptak ki tehát, az így kapott gólok pedig az ősszel, az OTP Bank Ligában is jellemzőek voltak a Vidire - Márton Gábor nem egyszer fel is hívta erre a figyelmet.

A hajrában aztán egy, felkészülési meccsen annyira nem megszokott jelenet is lejátszódott a pályán. Fiolát második sárgával kiállította a játékvezető, miután odanyomott egyet ellenfelének az oldalvonalnál. A jelenet miatt alaposan felkapták a vizet a horvátok, a kispadról többen is a pályára ugrottak, például a Dinamo szakvezetője, Zoran Mamic is odaszólt valamit Fiolának.

Felkészülési mérkőzés, Horvátország:

Dinamo Zagreb - MOL Fehérvár 2-1 (Orsic 20. - 11-esből, Petkovic 78., ill. Zivzivadze 13.) - piros lap: Fiola (81.)

Fehérvár: Kovács D. (Tordai, 60.) - Fiola, Tamás (Musliu, 46.), Rus (Kovács I., 60.), Stopira, Hangya - Nikolov, Houri (Dárdai, 60.) - Funsho, Petrjak (Géresi, 60.) - Zivzivadze (Nikolics, 60.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Nyíregyháza
Visinka Ede
Megerősítést nyert a csakfoci.hu korábbi információja: a Nyíregyháza közös megegyezéssel szerződést bontott Visinka Ede vezetőedzővel.
Tovább az összes átigazoláshoz