Fotó: www.ekstrabladet.dk

NB I: Kétszeres grúz gólkirály érkezett a Kínába távozó légiós helyére – hivatalos

A mezőkövesdiek bejelentették, kivel pótolják az előző idény házi gólkirályát. Az új támadó eddig négyszer szerepelt a válogatottban, korábban pedig kétszer is a góllövőlista élén végzett hazájában.
Nyikes Zoltán 2019. július 11., csütörtök 16:02
Fotó: www.ekstrabladet.dk
A mezőkövesdiek bejelentették, kivel pótolják az előző idény házi gólkirályát. Az új támadó eddig négyszer szerepelt a válogatottban, korábban pedig kétszer is a góllövőlista élén végzett hazájában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. július 11., csütörtök 16:02

Honlapunk elsőként számolt be róla szerdán, hogy a Mezőkövesd házi gólkirálya, Stefan Drazic a kínai másodosztályba igazol. Néhány órával később hivatalossá vált, hogy a szerb támadó Huszti Szabolcs és Elek Ákos korábbi klubjába, a Csangcsun Jatajba írt alá, csütörtök délután pedig az is kiderült, hogy kivel pótolja őt a borsodi együttes.

A mezőkövesdiek bejelentették, hogy a négyszeres felnőttválogatott center, Budu Zivzivadze hároméves szerződést írt alá a sárga-kékekhez.

A huszonöt éves center eddig négy alkalommal szerepelt Grúzia nemzeti együttesében, hazájában pedig kétszer is gólkirályként fejezte be a bajnokságot. Érdekesség, hogy a jelenleg futó pontvadászat góllövőlistáján is előkelő helyen áll a Zsóry új szerzeménye, tehát valóban egy veszélyes játékossal gyarapodott a mezőkövesdi keret. Zivzivadze a négy felnőtt mérkőzésen túl, az U21-es korosztályig bezáróan, minden utánpótlás korcsoportban oszlopos tagja volt a különböző válogatottaknak.

A Mezőkövesd Zsóry FC-vel hároméves szerződést aláíró támadó Grúzián belül a Dinamo Tbilisi, a Torpedo Kutaisi, az FC Samtrediacsapataiban szerepelt, míg külföldön a dán Esjberg együttesében. Budu Zivzivadze csütörtökön már csatlakozott is új alakulatához, amellyel elkezdte a közös munkát, szombaton pedig az ukrán FC Minaj elleni felkészülési mérkőzésen a pályán is kipróbálhatja a Kuttor Attila irányította szakvezetés – írja a mezokovesdzsory.hu.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz