Az NB I-be visszatérő magyar válogatott védő: "A bajnokság folyamatosan fejlődik" – az Eb-részvétel is célja

A mezőkövesdiek új védője, Guzmics Richárd reméli, ha jó formában fog játszani tavasszal, akkor számítani fog rá Marco Rossi szövetségi kapitány.
Nyikes Zoltán 2020. január 25., szombat 12:14
A mezőkövesdiek új védője, Guzmics Richárd reméli, ha jó formában fog játszani tavasszal, akkor számítani fog rá Marco Rossi szövetségi kapitány.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. január 25., szombat 12:14

Tavaly október közepén vált hivatalossá, hogy Guzmics Richárd a téli felkészülési időszakban csatlakozik az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-hez. A 28-szoros válogatott védő a Slovan Bratislavától érkezett az élvonal meglepetéscsapatához, a debütálására pedig jó eséllyel szombaton, a Kisvárda elleni tavaszi nyitófordulóban sor kerülhet. A 32 éves labdarúgó az M4 Sport Átigazolások című műsorában arról is beszélt, miért tért vissza a magyar bajnokságba.

– Hozzám közel álló barátokat, családtagokat megkérdeztem és együtt döntöttünk arról, hogy Mezőkövesdre igazolok, ez egy tudatos döntés volt. A saját céljaimnak, saját magamnak szerettem volna megfelelni, ezért igazoltam ide. Jó érzés most itthon lenni, már a közeli Pozsonyból is rendszeresen jártam haza Szombathelyre, vagy éppen Budapestre is, és azt éreztem, hogy itthon kell lennem.

A magyar bajnokság folyamatosan fejlődik, jó helyre kerültem. Szeretnék játszani folyamatosan és a válogatottba is szeretnék visszakerülni.

A legfőbb cél most az, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, megvan rá a sansz, szeretnék én is ott lenni. Ha jó formában tudok játszani itt Mezőkövesden, akkor nagyon remélem, hogy számít rám a szövetségi kapitány – bizakodott Guzmics.

A válogatott hátvéd legutóbb Georges Leekens szövetségi kapitány regnálása alatt lépett pályára címeres mezben a Skócia elleni felkészülési mérkőzésen.

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Tovább az összes átigazoláshoz