Fotó: fradi.hu

Már hivatalos: Blazicot holland utánpótlás-válogatott védő pótolja a Fradinál - itt a bejelentés

Honlapunk szerdán közölt információinak megfelelően, a Heracles holland belső védője aláírt a zöld-fehérekhez.
Budai László 2022. május 26., csütörtök 13:15
Fotó: fradi.hu
Honlapunk szerdán közölt információinak megfelelően, a Heracles holland belső védője aláírt a zöld-fehérekhez.
Szerző: Budai László 2022. május 26., csütörtök 13:15

Igaznak bizonyultak a csakfoci.hu elsőként közölt információi: a holland utánpótlás-válogatott Mats Knoesterrel erősítette meg a Fradi a keretét - jelentette be a fradi.hu.

Mint ismert, a Ferencvárostól már hivatalosan is távozott a szlovén középhátvéd, Miha Blazic, míg Lasha Dvali is biztosan elhagyja a zöld-fehéreket, így szükségessé vált a védelem megerősítése.

Knoester 1998. november 19-én született a 110 ezer fős holland településen, Alphen aan den Rijnben - írja bemutatásában a klubhonlap. Kisgyermekként a helyi klubban kezdett el futballozni, 2005 nyarán azonban csatlakozott a korábbi BEK-győztes Feyenoord utánpótlásához. A rotterdami egyesületnél nőtt fel, 2014-ben tagja volt az U17-es bajnokságot megnyerő gárdának. Ezt követően 2015-ben került fel az U19-esek közé, két évvel később, 2017-ben pedig a felnőttekhez.

Végül az Európa Konferencia Liga idei döntőjében is érintett Feyenoord nagycsapatában nem mutatkozott be, 2017 és 2019 között 66 meccset játszott az U19-es és U21-es utánpótláscsapatban. Innen 2019 januárjában a Heracles Almelóhoz távozott.

Knoester a Heraclesnél eltöltött első félévében csupán három élvonalbeli bajnokin kapott lehetőséget, a következő, 2019/2020-as kiírástól kezdve viszont alapembere lett az együttesnek, melyet összességében 92 mérkőzésen szolgált. A 2021/2022-es szezonban többször is csapatkapitányként számítottak rá előző állomáshelyén.

Klubpályafutásával párhuzamosan Mats Knoester végigjárta a korosztályos holland válogatottakat is, az U15-től az U20-ig minden utánpótlás-válogatottban pályára lépett.

Érdekesség Knoesterrel kapcsolatban, hogy két testvére is kötődik a labdarúgáshoz: Casper Knoester az alacsonyabb osztályban szereplő ARC (Mats Knoester szülővárosának klubja) középpályása, Jop Knoester pedig játékosügynök.

Knoesternek Szőke Adrián személyében magyar csapattársa is volt a Heraclesnél.

Olvastad már?
Egy 52-szeres bajnokcsapattal hozták hírbe a Fradi legjobb csatárát - így áll az ügye
Brit sajtóhírek szerint a jelenleg műtétje után lábadozó Ryan Mmaeét a világhírű skót Celtic vinné - hivatalos megkeresés azonban nem történt. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz