Fotó: molfehervarfc.hu

Lapszemle: A Fradit csak a Vidi tudja megszorítani pénzben - ennyibe kerül a VAR meccsenként az NB I-es kluboknak

Az első osztályú labdarúgó-bajnokságban a helyezésekért járó díjazás nem változott, az aranyérmes csapat az idén is kétszázmilliót kaphat - írja a Világgazdaság.
Nyikes Zoltán 2021. július 30., péntek 15:02
Fotó: molfehervarfc.hu
Az első osztályú labdarúgó-bajnokságban a helyezésekért járó díjazás nem változott, az aranyérmes csapat az idén is kétszázmilliót kaphat - írja a Világgazdaság.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. július 30., péntek 15:02

A helyezésekért járó díjazás nem emelkedik a tavalyi évhez képest az NB I-ben, az első helyért 200 millió, ezüstéremért 160 millió, a bronzért pedig 120 millió forint jár – közölte a Világgazdasággal az Magyar Labdarúgó Szövetség sajtóosztálya.

A portál emlékeztet, a korábbiaknál jóval nagyobb összdíjazásért lépnek pályára a csapatok az NB I 2021/22-es kiírásában, miután Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke még májusban, az előző szezon értékelésekor árulta el, hogy az első osztályban 6,6 milliárd forint helyett 12 milliárd lesz az összdíjazásra rendelkezésre álló összeg - ebben többek között a televíziós pénzek is szerepelnek -, de még az NB II-ben is 4,8 milliárd forintra nő a pénzdíj.

Az idei évtől jókora változás az NB I-ben, hogy bevezetik a videóbírót, azaz a VAR-rendszert,

amelynek költsége mérkőzésenként 1–1,5 millió forint között alakul, ezt a rendező egyesületek állják

– tudatta a VG-vel a szövetség.

A vg.hu az NB I csapatainak pénzügyi helyzetét is vizsgálta, amikkel kapcsolatban megállapította, hogy a Ferencváros tavaly a BL csoportkörében járt, ezt a csaknem 14 milliárd forintos összbevételük is tükrözi. Ebből a szempontból is csak a MOL Fehérvár FC tudja megközelíteni a bajnoki címvédőt, a többi klub messze elmarad. A Debrecen bevétele például – többek között a kiesés miatt – 300 millió forinttal csökkent, így 2019-hez képest mínuszban zárt a gárda. A legkisebb bevétellel pedig a szintén újonc Gyirmót FC szerénykedik, a többiekhez képest jócskán lemaradva.


Fotó: vg.hu
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
Tovább az összes átigazoláshoz