Visszavágtak Miriutának Kisvárdáról: "Az igazi okokat nem fogom elmondani" – súlyos, etikátlan dolgot tett a korábbi edző

A Kisvárda sportigazgatója szerint egy szó sem igaz Miriuta László korábbi nyilatkozatából. Révész Attila kiemelte, a tréner szinte nem is járt az öltözőben, ahol hatalmas fejetlenség volt.
Nyikes Zoltán 2019. október 18., péntek 12:25
A Kisvárda sportigazgatója szerint egy szó sem igaz Miriuta László korábbi nyilatkozatából. Révész Attila kiemelte, a tréner szinte nem is járt az öltözőben, ahol hatalmas fejetlenség volt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. október 18., péntek 12:25

Honlapunk is beszámolt arról, hogy a nemrégiben Kisvárdáról távozó vezetőedző, Miriuta László az egyik romániai portálnak nyilatkozott arról, milyen epizód vezetett többek között  ahhoz, hogy távozzon az NB I-es csapattól.

– Ilyen még Romániában sem történt velem. Volt egy mérkőzésünk az Újpest ellen, és a szünetben épp Gicu Grozavnak adtam taktikai utasításokat, amikor azt veszem észre, hogy valaki bejön az öltözőbe és elkezd üvöltözni. Azt hittem, ez az én dolgom…a csapatunk vezetője volt az, épp egy játékossal veszekedett. Odamentem hozzá és megkérdeztem, hogy “Attila, pénzt hoztál a srácoknak?” – utalt Révész Attila szakmai igazgatóra Miriuta a romániai Digi Sportnak adott nyilatkozatában.

A válasz nem sokat váratott magára, Révész Attila a magyar Digi Sport Reggeli Start című műsorában reagált a korábbi tréner megszólalására.

– Nagyon meglepődtem ezen, ebből egy szó sem igaz sajnos, nem is értem, hogy Laci miért mond ilyet. Megbeszéltük az elválás feltételeit, amely lehetett volna más is – reagált a Kisvárda szakmai igazgatója. – Ha ő ezt így gondolja, akkor örülök neki, hogy ilyen egyszerűen kezeli ezt a helyzetet. Ha visszakanyarodok hozzá, azt olvastam, hogy bementem az öltözőbe és kiabáltam, miközben ő taktikai utasításokat adott. A szünetben valóban lementem az öltözőbe, a folyosón volt, visszajött velem, Gosztonyi sérüléséről érdeklődtem, nem kiabáltam, ez butaság. Ráadásul olvasom, hogy épp Grozavnak adott taktikai utasításokat, ez kicsit meglepő volt számomra, mert a többieknek sem adott soha taktikai utasítást,

szinte nem is járt az öltözőben, ahol olyan fejetlenség volt, mintha kártyapartin lettek volna, telefonozgattak a játékosok.

Révész hozzátette, nem tudja, miért kell ilyen butaságokat mondania Miriutának, de ez az ő szíve joga, ugyanakkor az ő szegénységi bizonyítványát állítja ki.

– Én tartom magam ahhoz a megállapodáshoz, amivel mi elváltunk, mert azért ez nem így indult. Zárójelben teszem hozzá, hogy az igazi okokat nem fogom elmondani.

Sokkal súlyosabb, sokkal etikátlanabb és a klubunk számára nagy kárt okozó cselekedetet tett, amit nem tudtunk tolerálni.

A szerződésében egyértelműen benne volt és ennek alapján a felmondása teljesen indokolt volt, sőt, sokkal súlyosabb attól, minthogy felmondjunk. Én nem teregetem ki, ezt azért engedem meg magamnak, mert ő is egy olyan utat választott, amely nem volt indokolt. Ha később azt gondolja, akkor természetesen a bizonyítékokat, illetve azt a cselekedetet, amit csinált, el tudom mondani – folytatta Révész.

A sportigazgató az interjúban kiemelte, ahogy az elmúlt időszakban, úgy most sincs több ideje a csapatra, de úgy érzi, most nem is szükséges ez, hiszen azok a kollégák, akik most a csapat mellett vannak, nagyon jól tudják, mit szeretne, mit képvisel a klub, mit kíván meg az a keret, ami jelenleg rendelkezésre áll, hogyan kell hozzájuk viszonyulni, milyen játékrendszert kell kialakítani újra, és milyen stílussal kell futballozni, hogy eredményesek is tudjanak lenni.

Révész Miriutával kapcsolatban még megjegyezte, a trénernek volt egy berögződött gondolatmenete, ami a mély védekezésre alapult és abból a hosszú kontrák nyitására, ami szöges ellentétben állt a kisvárdaiak elképzelésével, ezen pedig nem tudott változtatni, várható volt, hogy hosszú ideig ez így nem fog működni.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz