Fotó: kisvardafc.hu

Rangadóval folytatódik az NB I: "A mi csapatunkat akarva akaratlanul is látták az elemzéseknél" – edzői várakozások

Az NB I 11. fordulójának pénteki játéknapján a második helyezett Kecskemét fogadja a harmadik Kisvárdát - így várják a találkozót a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2022. október 14., péntek 18:33
Fotó: kisvardafc.hu
Az NB I 11. fordulójának pénteki játéknapján a második helyezett Kecskemét fogadja a harmadik Kisvárdát - így várják a találkozót a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 14., péntek 18:33

Kecskeméti TE–Kisvárda (20.00)

Szabó István (KTE): – Nagyon nehéz heteken vagyunk túl, mert két komoly tradíciókkal rendelkező klubbal, az FTC-vel és az Újpesttel találkoztunk. Szerencsére sikeresek voltunk, de ezt már teljes mértékben el kell felejtenünk. Most egy egész hetünk volt készülni, aminek örülök. Annak már kevésbé, hogy ahogy minden csapatnak, úgy nekünk is vannak már problémáink a bajnokság ezen szakaszában.

Nagyon jó csapatnak tartom a Kisvárdát, már amikor Cegléden voltam vezetőedző, akkor figyeltem őket, ahogy szépen elkezdtek felfelé lépdelni az NB III-ból. Kifejezetten látványos és kombinatív futballt játszanak a bajnokságban, de így volt ez a nemzetközi porondon is.

Nem téveszt meg minket, hogy volt egy kisebb kisiklásuk, hiszen a Vasas ellen már meggyőző játékkal tudtak nyerni. Nehéz mérkőzés lesz, a srácok figyelmét is felhívtam rá, hogy maximális koncentrációval kell futballoznunk, illetve extra teljesítmények is kellenek ahhoz, hogy pontot, pontokat tudjunk szerezni hazai pályán. A filozófiánk nem változott, ezen a héten csak ezzel a mérkőzéssel foglalkoztunk, mindig így teszünk. Természetesen a periodizációban elkészítettük a forgatókönyvet a szakmai stábbal, hogy keddig, majd utána péntekig hogyan menjenek az edzések, de ezek csak tervek. Most a Kisvárda a legfontosabb, nem taktikázunk, nem azt nézzük még, hogy mi lesz mondjuk Győrben. Bízom benne, hogy újra szép számú közönség előtt tudunk majd játszani és örömet tudunk okozni a kecskeméti szurkolóknak. (kecskemetite.hu)

Török László (Kisvárda): – Kétségtelen, hogy rangadónak számít a mérkőzés, a Kecskemét nem véletlenül áll ott a tabellán, ahol – fogalmazott Török László, a Kisvárda kecskeméti kötődésű vezetőedzője. – A csapat rácáfolt arra, hogy az elején pusztán az újoncok lendülete repítette volna, ezzel szemben én végig azt hangsúlyoztam, hogy van alapjuk a sikereknek, méghozzá a remek szereplés a másodosztályban, ahol a végén hosszú veretlenségi sorozatot produkált a KTE. Jól ismerem az ellenfél vezetőedzőjét, Szabó Istvánt, hiszen amikor szakmai igazgató voltam Kecskeméten, akkor ő volt az NB I-es csapat vezetőedzője, később pedig egy stábban is dolgoztunk együtt. Az biztos, hogy szakmailag nagyon képzett edző, alaposan megkomponálja a taktikát, a pálya minden egyes négyzetcentiterén van feladata a játékosainak. Biztos vagyok benne, hogy ez így lesz most is.

Az ő identitása nagyban azonosul a tulajdonoséval és a sportigazgatóéval, ez a triumvirátus nagyszerűen dolgozik együtt, úgyhogy Kecskeméten most minden a helyén van. Ráadásul a mi csapatunkat akarva akaratlanul is látták az elemzéseknél, hiszen mi adjuk nekik az ellenfeleket, így amikor a következő riválisukat térképezik fel, akkor a mi meccseinket nézik.

Amit eddig elértek, az előtt meg kell emelni a kalapunkat. Nagyon komoly mérkőzés vár mindkét csapatra, hiszen ők szeretnék megtartani a kedvező pozíciójukat, mi pedig a legutóbbi győzelem után ezúttal is bizonyítanánk, hogy visszataláltunk a helyes útra. Nagyon akartuk a győzelmet a Vasas ellen, amit sikerült is elérnünk, de a futballban sosem lehet megnyugodni. Nagyon elszánt a csapat és a stáb is, a kijelölt szempontok alapján készültünk egész héten és alaposan felkészültünk a Kecskemétből és a bioritmusunkat is az esti kezdéshez igazítottuk. Mindannyian nagyon várjuk a mérkőzést. (kisvardafc.hu)

Olvastad már?
EL: Keserves magyar bosszú és Fradi-zászló égetés - szerb lapszemle
Ezt írják a szerb lapok, miután a Crvena zvezda 2-1-re kikapott csütörtökön a Ferencváros elleni Európa Liga-meccsen. Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Tovább az összes átigazoláshoz