NB I: Óriási elismerés - BL-játékosok között az ukrán légiós

A magyar élvonalban szereplő Kravecsenko teljesítményére Ukrajnában is felfigyeltek, és beválasztották az előző hétvége legjobbjai közé.
Nyikes Zoltán 2019. november 27., szerda 11:03
A magyar élvonalban szereplő Kravecsenko teljesítményére Ukrajnában is felfigyeltek, és beválasztották az előző hétvége legjobbjai közé.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 27., szerda 11:03

Mint ismert, az NB I előző fordulójában a Kisvárda Anton Kravcsenko góljával győzte le 1-0-ra a Debreceni VSC-t. Az ukrán légiós keményen, határozottan oldotta meg a védekező feladatát, emellett bátran ment előre a támadásokat segíteni, egy ilyen akció után szerezte meg a három pontot érő gólt is, teljesítményével pedig a forduló válogatottjába is bekerült a csakfoci.hu-nál.

A 28 éves védő remeklésére hazájában is felfigyeltek: a zbirna.com beválasztotta őt a hétvégi forduló csapatába,

amelybe kizárólag ukrán nemzetiségű játékosok kerülhettek be az ukrán élvonalból és a külföldi bajnokságokból.

Az álomcsapatba Ukrajnából két-két labdarúgót delegált a BL-résztvevő Sahtar Doneck, az EL-ben szerplő Dinamo Kijev,  és az Olekszandrija, egyet az FK Dnyipro, míg külföldről a Kisvárdán kívül a lengyel Lech Poznan, a dán Esbjerg és a fehérorosz Dinamo Breszt egy-egy játékosa került be. A lap Kravcsenkóval kapcsolatban kiemeli, hogy a győztes góljának köszönhetően a Kisvárda egy kicsit ellépett a kiesőzónától.

A hétvége ukrán álomcsapata (zbirna.com)

Oleg Bilyk (Olekszandria) - Szergej Bolbat (Sahtar), Szergej Loginov (Dnyipro), Anton Kravcsenko (Kisvárda), Vlagyimir Kosztevics (Lech Poznan) - Szergej Szidorcsuk (Dinamo Kijev), Jevgeny Banada (Olekszandria), Juri Jakovenko (Esbjerg) - Victor Cigankov (Dinamo), Alekszej Koblenko (Breszt), Junior Moraes (Sahtar)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz