Miriuta azt tanácsolja Mutunak, menjen Kisvárdára: "Nagyon komoly klub, nagyon jó fizetésekkel"

A román Digisporton Miriuta László, a Kisvárda korábbi edzője szuperlatívuszokban beszélt a magyar együttesnél meglévő körülményekről, és azt tanácsolta Adrian Mutunak, hogy szerződjön a klubhoz.
Póczik Dávid 2021. december 8., szerda 16:00
A román Digisporton Miriuta László, a Kisvárda korábbi edzője szuperlatívuszokban beszélt a magyar együttesnél meglévő körülményekről, és azt tanácsolta Adrian Mutunak, hogy szerződjön a klubhoz.
Szerző: Póczik Dávid 2021. december 8., szerda 16:00

Miriuta László 2019-ben Kisvárdán edzősködött, de viharos körülmények között távozott. A magyar bajnokság 15. fordulója után jelenleg a szabolcsi együttes a második helyen áll a tabellán, két ponttal lemaradva a címvédő, egy meccsel kevesebbet játszó Ferencvárostól, Miriuta pedig úgy érzi, jó választás lenne Mutu számára az NB I-es csapat.

– A Kisvárda egy nagyon komoly klub, minden szempontból jól szervezett. Remek az egész létesítmény, a stadion, az edzőpálya, van egy műfüves pályájuk is, amelyet télen lefednek. Sok külföldi játékosuk van. Amennyire én látom, a tulajdonos nem véletlenül őt kereste meg. Azt hiszem, ha Mutu odamegy, az egy előrelépés lenne a karrierjében. Egy második helyezett csapatról beszélünk, ahol nagyon-nagyon jók a fizetések. A román bajnokságban csak a CFR Cluj, az FCSB és a Craiova rendelkezik ilyen nagyságrendű bérekkel (nagyjából havi 20 ezer eurót saccol a román portál – a szerk.). Nagyon jó bónuszokat is lehet szerezni meccsenként, amiket azonnal kifizetnek – folytatta a korábbi kisvárdai edző és volt magyar válogatott labdarúgó a román Digisporton. – Adrian számára ez előrelépés lenne, bár sokan megkérdőjeleznék, amiért a magyar bajnokságba megy. Marco Rossi például a Honvédnál volt, két év alatt sikerült bajnokságot nyernie, majd elvitte a magyar válogatott. Biztos vagyok benne, hogy ha Adrian kapna egy ajánlatot a válogatottól, akkor ő is élne vele. Attól függ, mit akar.

Adrian Mutunak október óta nincs klubja, miután elváltak útjai az U. Craiova 1948-tól. Mutu korábban edzősködött az FC Voluntari, az Al Wahda U21-es és Románia U21-es csapatánál is.

Olvastad már?
Az NB I-től hajszálnyira lévő Mutu: "Tetszett a létesítmény, remek volt a meccs, meglátjuk, mit hoz a jövő"
A román szakember elmondása szerint elsősorban ismerkedett Révész Attilával a vasárnapi látogatása során, szakmai kérdések kerültek leginkább terítékre.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz