A bolgár elnök az új NB I-es igazolásról: “Ez a legnagyobb árulás nekem és a klubnak” - máshol háromszor annyi pénzt kapott volna

Keményen kritizálta a bolgár sajtónak adott nyilatkozatában a Kisvárda új játékosát a Szlavia Szófia elnöke. Venceszlav Sztefanov a nyilatkozatok értelmezése szerint azt siratja, hogy így a klub nem jutott bevételhez, ezért preferálta volna az oroszországi klubváltást a kisvárdai szerződés helyett.
Csakfoci Admin 2020. december 22., kedd 11:21
Keményen kritizálta a bolgár sajtónak adott nyilatkozatában a Kisvárda új játékosát a Szlavia Szófia elnöke. Venceszlav Sztefanov a nyilatkozatok értelmezése szerint azt siratja, hogy így a klub nem jutott bevételhez, ezért preferálta volna az oroszországi klubváltást a kisvárdai szerződés helyett.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. december 22., kedd 11:21

Amint arról honlapunkon is beszámoltunk, Janisz Karabeljov személyében hatszoros válogatott középpályást szerződtetett a Kisvárda. A 24 éves játékos csapatváltásával korábbi klubjának elnöke, Venceszlav Sztefanov korántsem volt elragadtatva, aminek hangot is adott a bolgár sajtóban. Mint mondta - Karabelov a háta mögött és a csapat tudta nélkül igazolt a Kisvárdához.

– Janisz elmenekült előlünk. A szerződése most decemberben lejárt, és anélkül távozott, hogy erre felhívta volna a figyelmemet, vagy bárki figyelmét a Slaviától. Régóta vagyok a Fehérek elnöke, de

ez a legnagyobb árulás nekem és a klubnak. Janisz elárult, elárulta azt a csapatot, amely segítő kezet nyújtott neki, ahol profi focistává vált. A legundorítóbb dolog, amit csinált, és ezt a legszörnyűbb módon tette

– kezdte a blitz.bg-nek Sztefanov, aki a bolgár válogatott középpályás átigazolásának hátteréről is szót ejtett.

– Minden nyáron kezdődött, amikor meghiúsult az átigazolása az Uralhoz a koronavírus-járvány miatt. Az oroszok az utolsó pillanatban lemondtak róla, Janisz pedig dühös volt. Egy hónappal később azt mondtam, hogy újabb két ajánlat érkezett érte, az egyik a Krilja Szovjetovtól, a másik pedig a Torpedótól, de a Khimki is érdeklődött. Ha odament volna, sokkal többet keresett volna, mint Magyarországon.

A jelenlegi klubjánál 8000 euró a havi fizetése (nagyjából 3 millió forint - a szerk.), Oroszországban ez háromszor annyi lett volna.

Az elnök hozzátette, azt állította neki Karabeljov, hogy 1 millió eurót kért érte az orosz csapatoktól az előző átigazolási szezonban, holott az elnök szerint ez az összeg csupán 100 ezer euró lett volna.

– Ekkor már éreztem, hogy valami készülődik a háttérben, mert azt is mondta, hogy már nem akar Oroszországba szerződni, de tagadta, hogy lenne máshonnan ajánlata. Később megtudtam, egy lengyel menedzser intézte neki az új csapatot. Mélységesen megbántott, amit nagyon rosszul tett. Mindezek ellenére jó egészséget kívánok neki tette hozzá csalódottan Sztefanov.

Az elnök a nyilatkozatok értelmezése szerint azt siratja, hogy így a klub nem jutott bevételhez, ezért preferálta volna az említett oroszországi klubváltást a kisvárdai szerződés helyett.

Karabeljov hatszoros válogatott játékos, előtte végigjárta a korosztályos nemzeti csapatokat is. A Szlavia Szófia neveltje, végig abban a klubban szerepelt, leszámítva az egyszeri kölcsönadását a másodosztályú Carszko Szelóhoz. A középpályás a Szlavia Szófiában az utóbbi időben a 10-es mezt és a csapatkapitányi karszalagot is viselte, eddigi klubjában 137 bajnokin szerepelt és kilenc gólt szerzett. Tagja volt a 2017-2018-ban Bolgár Kupát nyert csapatnak.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
Tovább az összes átigazoláshoz