Janeiro nem érti a Debrecen menetrendjét: "Ez mindent és mindenkit befolyásol a csapatnál" - NB I-es várakozások

Így várják a vezetőedzők és a játékosok az NB I 5. fordulójának szombati bajnoki mérkőzéseit.
Budai László 2022. augusztus 27., szombat 13:17
Így várják a vezetőedzők és a játékosok az NB I 5. fordulójának szombati bajnoki mérkőzéseit.
Szerző: Budai László 2022. augusztus 27., szombat 13:17

NB I, 5. forduló

Mezőkövesd-Vasas 15.30

Supka Attila (Mezőkövesd):

A debreceni mérkőzés után jó a hangulat, a játékosokon felszabadultságot és örömöt lehetett látni a találkozó után is. A labdarúgóknak is elmondtam, hogy ez a kezdet, erre a teljesítményre lehet építeni, ezt a hozzáállást, mentalitást kell kivinni a következő mérkőzéseken is a pályára és akkor nem lesz problémánk.

- A találkozót követő első napokban a regenerációra helyeztük a fő hangsúlyt, nagyon sokat futottak a játékosok a Debrecen ellen, nagy volt a küzdelem és mindent beletettek a mérkőzésbe. Az utolsó két nap már a Vasasról szólt, a taktikát átvettük és gyakoroltuk, hogy szombaton is eredményesek tudjunk lenni. A fővárosi csapat nagyon egységes és jól összerakott, sok magyar játékost szerződtettek, a magyar vonalat próbálják erősíteni. Több olyan labdarúgójuk van, akik megjárták korábban az élvonalat, válogatottak is voltak, de náluk is elsősorban a csapategységet lehet kiemelni. Azt gondolom, ha koncentráltak leszünk és meg tudjuk valósítani azt a játékot, amit szeretnénk, akkor a Vasas ellen is eredményesek lehetünk, mert nekik is megvannak azok a hibapontjaik, melyeket kihasználva meg tudjuk bontani a védekezésüket, amiből gólt, gólokat szerezhetünk. Nekünk az a fontos, hogy topon legyünk ezen a mérkőzésen is. (mezokovesdzsory.hu)

Silye Erik (Vasas, játékos): - Az öltözőben mindenki nagyon várja, hogy meglegyen az első győzelmünk. Rosszul alakult, hogy három mérkőzésen is előnyből hullajtottunk pontokat, ebből tanulnunk kell. A stressz rányomja a bélyeget a teljesítményre, ezért próbálunk higgadtak maradni és a saját játékunkat játszani. Bízom benne, hogy a Mezőkövesd ellen meglesz az első győzelem. Úgy gondolom, hogy szervezett csapat a Mezőkövesd, de ha mi is szervezetten futballozunk és a saját játékunkat tudjuk érvényesíteni a pályán, akkor győzelmet aratunk.

- Gyors csatáraik vannak és stabilan védekeznek, ezért nem hagyhatjuk, hogy kontratámadásokat vezessenek. Nagyon kell figyelnünk a két jól képzett irányítójukra is: Cseri Tomi, akivel együtt játszottam, illetve a legutóbb csereként beállt Molnár Gábor is kulcspasszokat tudnak adni, ezért kontroll alatt kell tartani őket. A legfontosabb, hogy be kell rúgni a helyzeteinket, mert eddig ez volt a fő problémánk.

(vasasfc.hu)

Kecskemét-Zalaegerszeg 17.30

Szabó István (Kecskemét): - Amennyire én látom, a két klub filozófiája hasonló, azzal a különbséggel, hogy több év előnyben van ellenfelünk, régóta egyengetik azt az utat, amit választottak. Van az NB I mellett akadémiájuk, van NB III-as csapatuk, illetve Lendván egy fiókcsapatuk. Jól felépített a rendszerük, akik kinőnek az NB III-ból, a szlovén másodosztályban fejlődhetnek tovább, ez egy nagy segítség nekik. Sok fiataljuk van, hozzánk hasonlóan gondolkodnak ezen a téren, szeretik felépíteni a játékosokat, amiből profitál a csapat. Minden meccs nehéz, ez a mostani is az lesz.

Egy nagyon intenzív futballt játszanak mostani edzőjükkel, a nyáron is nagyon bátran kimondták azt, hogy az első ötbe szeretnének kerülni. Ehhez támadni kell, gólokat kell lőni, a törekvésük meg is van erre. Mi se szeretnénk viszont rosszul teljesíteni szombaton, így élvezetes lesz a meccs, melyen szeretnénk itthon tartani a három pontot.

(kecskemetite.hu)

Demjén Patrik (Zalaegerszeg, játékos): - A Kecskemét jó és szervezett együttes, de ha tudjuk hozni a saját futballunkat, reális esélyünk lesz a győzelemre. A Kisvárda ellen ahogy vezetéshez jutottunk, egyből visszahoztuk a meccsbe az ellenfelet. Ezt nem kellett volna. Szombaton érvényesítenünk kell az akaratunkat, hiszen szeretnénk feljebb tornázni magunkat a tabellán. S mivel ez a célunk, a Kecskeméthez hasonló csapatokat le kell győznünk.

- Nem szeretném, ha úgy tűnne, hogy lenézzük az ellenfelet, de nekünk komolyabbak a céljaink, melyekről már sok szó esett. Szűk egy hét alatt lesz három mérkőzésünk, az lenne a legszerencsésebb, ha ezeken begyűjtenénk a kilenc pontot, de ehhez van még min dolgozni, és nagyon koncentráltnak is kell lennünk.

(zaol.hu)

DVSC-Puskás Akadémia 19.45

Joao Janeiro (DVSC): - A Vasas-meccs után betegségek és sérülések is hátráltattak minket, ezért volt szükség a Mezőkövesd elleni mérkőzésünkön a változtatásokra.

- Mi vagyunk az NB I egyetlen olyan csapata, amelynek olyan a menetrendje, hogy játszott hétfőn, játszik szombaton, kedden, majd ismét szombaton. Azok az emberek, akik nincsenek benne a futballban, ezt nem érthetik, de ez mindent és mindenkit befolyásol a csapatnál.

- Kemény ellenfél a Puskás Akadémia, így jósolni nem tudok, de amit megígérhetek, hogy a végsőkig küzdünk, harcolni fogunk minden fegyverünkkel, amink csak van. Mi vagyunk a Debrecen, egy nagy klub, amelyet az egész ország ismer és elismer. Az is igaz, hogy az eddigi találkozókon több büntetőt ítéltek ellenünk, mi pedig nem kaptunk egyet sem. Én nagyon komolyan veszem a munkám, és azt tudom tenni, hogy a lehető legjobban motiválom a játékosaimat. A két hazai mérkőzésünkön a közönség a 12. játékos volt. Az pedig, amit Mezőkövesden mutattak, egyszerűen hihetetlen. Szégyellem magam az ott történtek miatt, elnézést kérek tőlük. A legfontosabbak a szurkolók, és ha szeretik a Lokit, akkor támogatnak minket. (dvsc.hu)

Artem Favorov (Puskás Akadémia, játékos): - A magas intenzitásra is szükségünk lesz, ugyanakkor okosan is kell futballoznunk, a tempót diktálni, úgyhogy olykor bátornak, gyorsnak, máskor türelmesnek kell lennünk. Meg kell találnunk a megfelelő üres területeket, mindezt attól függően, mi történik éppen a meccsen. (pfla.hu)

Olvastad már?
A Vidit választotta a Legia középpályása, 3 évre ír alá - sajtóhír 
A Legia Varsó 23 éves, 17-szeres koszovói válogatott középpályása lehet a fehérváriak legújabb fogása.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz