Hozzájuk nyúlnak az NB I edzői, ha bajban a csapatuk – a magyar bajnokság szupercseréi

A magyar élvonal előző fordulójában négy játékos is a kispadról beszállva szerzett gólt. Honlapunk megvizsgálta, kik voltak a leghatékonyabbak a most futó idényben, amikor csereként pályára küldte őket edzőjük.
Nyikes Zoltán 2019. április 10., szerda 13:40
A magyar élvonal előző fordulójában négy játékos is a kispadról beszállva szerzett gólt. Honlapunk megvizsgálta, kik voltak a leghatékonyabbak a most futó idényben, amikor csereként pályára küldte őket edzőjük.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. április 10., szerda 13:40

A legutóbbi NB I-es fordulóban kifejezetten jó érzékkel nyúltak a cserékhez a vezetőedzők, négy helyen is a kispadról beszálló játékos szállította a gólokat: a Mol Vidi FC győztes találatát Huszti Szabolcs szerezte, míg Újpesten Zsótér Donát remek helyzetfelismerése kellett a három pont begyűjtéséhez, a ferencvárosi Böde Dániel és a kisvárdai Horváth Zoltán pedig megkoronázta csapata nagyarányú győzelmét.

A csereemberek előző hétvégén tapasztalt kirívó hatékonyságának köszönhetően honlapunk a Transfermarkt segítségével megvizsgálta, hogy a most futó szezonban kik rúgták a legtöbb gólt a kispadról beszállva, azaz mely játékosok az NB I "szupercseréi".

A listát az MTK Budapest támadója, Torghelle Sándor vezeti négy találattal, aki emellett még három asszisztot is adott azon a tizenhárom mérkőzésen,

amikor korábbi edzője, Feczkó Tamás becserélte őt – a jelenlegi tréner, Lucsánszky Tamás eddig mindig a kezdőbe jelölte.

A 36 éves játékost a DVSC csatára, Takács Tamás követi, aki ugyan szintén négy alkalommal vette be az ellenfelek kapuját csereként tizennégy találkozón, de egyetlen gólpasszt sem jegyez, így „csak” a második helyet foglalja el.

A háromgólos játékosok táborában négyen is helyet kaptak, közülük a dobogóra a Szombathelyi Haladás támadója, Funsho Bamgboye fért fel, aki még egy assziszttal is rendelkezik azon a tizenhét meccsen, amikor beállította őt a kispadról Horváth Ferenc. A nigériai támadó mellett szintén három találatot jegyez a ferencvárosi Böde Dániel, a felcsúti Bachana Arabuli és a paksi Simon András.

Az NB I "szupercseréi" – a TOP 10

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz