Hornyák: "A koronavírus a csapat kollektív pszichéjének ártott"; Bódog: "Már nem kell improvizálni az összeállítással" - ezt várják az edzők

Az NB I 11. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeznek, honlapunk pedig ismét összeszedte, hogyan várják a vezetőedzők a találkozókat.
Csakfoci Admin 2020. november 21., szombat 13:12
Az NB I 11. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeznek, honlapunk pedig ismét összeszedte, hogyan várják a vezetőedzők a találkozókat.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. november 21., szombat 13:12

Puskás Akadémia-Budafok, 14:45

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - Nagyon bízom benne, hogy sikerült előrelépnünk. Sokat beszélgettünk arról, ami történt, hiszen nagyon sok gólt kaptunk az utóbbi mérkőzéseken. Visszatekintve úgy látom, a koronavírus megjelenése óriási kárt okozott a csapatnál, nem is hittem el, hogy ennyire nehéz lesz összerázni a fiúkat szezon közben. A járvány nem is annyira a fizikumnak, mint a csapat kollektív pszichéjének ártott - ezt igyekeztünk orvosolni. Szervezett együttesről van szó, amely a bajnokság első harmadában nagyszerűen helytállt. A Budafok klasszikus, letisztult játékot játszik, nem bonyolítják túl a dolgokat, s az eredményeket is szállították. Mindezt figyelembe véve óriási hiba lenne lebecsülni őket, főleg mivel újoncként felszabadultan futballozhatnak, nincs rajtuk nyomasztó eredménykényszer. Egyszerű, sallangmentes futballt játszó ellenfél érkezik a Pancho Arénába, amely tudja, mit akar. A forgatókönyv egyszerű. Győzni kell mindenáron – amint azt mindenki tudja, az utóbbi időszak nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, úgyhogy jócskán van tartozásunk úgy magunkkal, mint a szurkolóinkkal szemben. (pfla.hu)

Csizmadia Csaba (Budafok): - A Puskás Akadémiának nagyon erős kerete van, jó játékosokból áll. Többen szerepeltek a magyar U21-es nemzeti csapatban, de van olyan is, aki a román A-válogatottban lépett pályára. Nekünk minden találkozón, így Felcsúton is küzdenünk kell és száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Nem foglalkozunk riválisunk aktuális formájával. Három hét alatt egyébként is elegendő lehet a sorok rendezéséhez (...) Ha 3-2-re nyerünk és miénk a három pont, könnyebben el tudjuk fogadni a kapott gólokat. A legfontosabb, hogy gyűjtsük a pontokat, olyan pedig mindig lesz, amelyből tanulni tudunk. A srácok tudják, hogy a televíziós közvetítésen keresztül sokan követik majd a mérkőzést és szurkolnak nekünk. (budafokimte.hu)

Mezőkövesd-MTK Budapest, 17:00

Pintér Attila (Mezőkövesd): - Nagyon szeretném, ha szombaton megszereznénk a győzelemért járó pontokat és a játékosok újra átérezhetnék a siker ízét, csak ezzel foglalkozunk. Ellenfelünk egy labdabiztos, sokat futó csapat, Schön Szabolcs és Prosser Dániel személyében olyan játékosaik vannak, akik gyors kontrákat tudnak vezetni, illetve a fiatalságból adódik, hogy a fővárosiak agresszívan próbálnak labdát szerezni, „támadják” a labdát. Gyakran váltogatják a játékrendszerüket, négy és öt védővel egyaránt szoktak játszani, megpróbáljuk úgy felkészíteni a csapatot, hogy semmiféle meglepetés ne érhessen bennünket, illetve megfelelően tudjunk reagálni a különböző játékszituációkra. Kicsit rapszodikus a teljesítményük, összességében nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Nekünk minden pontra nagy szükségünk van, de nem ezen az egy találkozón fog múlni az, hogy kiesünk vagy bennmaradunk. A legfontosabb az, hogy a mérkőzés lefújása után emelt fővel tudjunk lejönni a pályáról, mert ha így lesz, akkor a csapat mindent elkövetett annak érdekében, hogy megszerezze a három pontot. (mezokovesdzsory.hu)

Michael Boris (MTK Budapest): - Minden edzőváltás új stílust, új impulzusokat hoz a csapatoknak, a tabella ilyenkor még kevésbé fontos. Tudjuk, jó csapatról beszélünk, tavaly negyedikek voltak és kupadöntőt játszottak. A képviselt minőségük nem kérdéses, és ezt a lehető leggyorsabban meg szeretnék mutatni mindenkinek. Mindenre fel kell készülnünk, elemeztünk több meccset, néztünk az új vezetőedzőtől korábbi mérkőzéseket is, de így is nehéz ez a helyzet. Természetesen örültünk a Fehérvár elleni győzelemnek, kiélveztük a két nap pihenőt utána. Ez viszont egy új ellenfél, újabb három pont a tét, teljesen más mérkőzés. Több játékosunk a válogatottaknál szerepelt, így nem tudutnk teljes létszámban edzeni, mindezek ellenére megpróbáljuk tartani ezt a lendületet, nehéz mérkőzésre számítunk. Mezőkövesden nyerni sosem egyszerű. A csapategység. Jól dolgozunk együtt, de természetesen vannak hullámvölgyek. Fontos az is, hogy a válogatottból visszatérő játékosok egyből visszarázódjanak a filozófiánkba. Szeretnek együtt dolgozni, ez előny lehet, hogy ennyire együtt van a csapat, és az eredmények is jók voltak az elmúlt fordulókban. Ugyanakkor ez egy NB I-es meccs, mi vagyunk a feljutók, mi vagyunk a fiatal csapat a bajnokságban, ezért is minden mérkőzésen meg kell mutatnunk újra és újra, hogy ez a siker útja számunkra. (mtkbudapest.hu)

Honvéd-Ferencváros, 19:30

Bódog Tamás (Honvéd): - Hál’Istennek a betegségből egyre több játékos térhet vissza, igaz, ők még egészen másfajta terhelést kapnak, napról napra figyeljük az egészségügyi stábbal közösen, hogy milyen állapotban vannak, de már látjuk a fényt az alagút végén, egyre nagyobb létszámban tudunk részt venni az edzéseken. Annak ellenére, hogy eltérő terhelést kapnak a visszatérők, azért lassan utolérik magukat, folyamatosan egyre jobb formába kerülnek, így nem kell annyit improvizálni az összeállítással, mint a legutóbbi meccseken. A Ferencváros még nem kapott ki ebben a szezonban az NB I-ben, vezetik a bajnokságot, önbizalommal telve futballoznak, a Bajnokok Ligájában is jó meccseket játszanak. Ez alapján a Fradi a mérkőzés favoritja, de azért dolgoztunk egész héten, hogy megnehezítsük a dolgukat, hogy eredményesen futballozzunk a szombati mérkőzésen. (honvedfc.hu)

Szergej Rebrov (Ferencváros): - Az elmúlt időszakban több kulcsjátékosunk is a válogatottjánál volt, így az edzések is másabbak voltak, több fiatallal dolgoztunk. A legfontosabb, hogy mindenki sérülés nélkül térjen vissza, és újra tudjon a feladataira koncentrálni. Újabb hosszú menetelés előtt állunk, fontos, hogy a Juventus elleni BL-meccs előtt a bajnokságban is jól szerepeljünk. Mindig jó meccset játszunk a Budapest Honvéddal, az idén eddig nem jött ki nekik a lépés, de biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk, hiszen listavezetőként az újabb címvédés a célunk, hogy legyen esélyünk jövőre is megismételni a Bajnokok Ligája szereplést. (honvedfc.hu)

Olvastad már?
NB I: A Kisvárda nyert, üldözőbe vette a Ferencvárost - videó
Az NB I 11. fordulójának nyitómérkőzésén a Kisvárda hazai pályán 3-1-re nyert a Paks ellen, és feljött a második helyre a tabellán.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz