Megszólalt az egyik új Honvéd-tulajdonos: A Fradival és a Vidivel versenyző csapatot akarnak építeni

A Fradival és a Vidivel is versenyképes csapatot szeretne felépíteni a Honvéd egyik új tulajdonosa. Bozó Zoltán elmondta, a mostaninál nagyobb költségvetést terveznek és az akadémiát is tovább erősítenék.
Dudás Gábor 2019. április 9., kedd 18:01
A Fradival és a Vidivel is versenyképes csapatot szeretne felépíteni a Honvéd egyik új tulajdonosa. Bozó Zoltán elmondta, a mostaninál nagyobb költségvetést terveznek és az akadémiát is tovább erősítenék.
Szerző: Dudás Gábor 2019. április 9., kedd 18:01

Már 2017-ben téma volt a Honvéd megvétele

Mint ismeretes, George F. Hemingway tulajdonos eladta a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát a MetALCOM csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt.-nek.

A kispesti klubot mostantól a MetALCOM Sport Kft.-n keresztül birtokló cégcsoport egyik tulajdonosa, Bozó Zoltán az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban elmondta, nem új a cég filozófiájában a sport támogatása, hiszen a kétezres évek óta segíti a szentesi vízilabdaklubot, de számos más sportágat is szponzorált a városban és vonzáskörzetében, az új tulajdonos pedig jelenleg is a szentesi teniszklub elnöke.

A Honvéd eddigi tulajdonosa, a klub irányítását 2006-ban átvevő George F. Hemingway már jó ideje hangoztatta, hogy megfelelő ajánlat esetén megválna a patinás egyesülettől - korábban 10 millió euró, azaz nagyjából 3 milliárd forint körüli összeget elfogadható árnak nevezett -, és ezt a mostani vevőnek is elmondta nagyjából két évvel ezelőtt.

Olvastad már?
Négy álomcsapat, amely mindennél jobban bemutatja a Hemingway-korszakot
Az exkispesti tulaj munkáját sokan megpróbálják majd sok szempontból értékelni, mi egy egyszerűbb formáját választottuk ennek. George F. Hemingway tevékenységét négy általunk összerakott “álomcsapattal” próbáltuk meg jellemezni.
Elolvasom

- Valamikor 2017 tavaszán a jó sors összehozott minket Hemingway úrral, és elkezdtünk beszélgetni a sportéletről. Említette, hogy vevőt keres a klubra. Akkor kezdtünk el lényegében azon gondolkodni, hogy ezen a szinten is be lehet lépni a sportba, innen indult az egész gondolat - mondta az egyik új Honvéd-tulajdonos, azt viszont az egyezség értelmében nem árulhatta el, hogy mekkora volt összegért cserébe vették meg Hemingway-től a klubot.

A Honvéd "rendkívüli" itthon: Nyereségesen működik

Hemingway korábbi nyilatkozatai szerint éves szinten 2 milliárd forint körüli összegbe került a futballklub működtetése. Az új tulajdonos annyit mondott erre, hogy a mostaninál biztosan több pénzből akarják majd üzemeltetni a Honvédot.

- Kevesen tudják, hogy ez a klub rendkívül képességekkel bír az NB I-ben, nyereségesen működik, a szponzori és egyéb bevételei fedezik a költségeit. Mi fejleszteni kívánjuk a klub tevékenységét, biztosak vagyunk benne, hogy a költségvetés növekedni fog,  törekszünk arra, hogy többletforrásokat vonjunk be - mondta Bozó Zoltán.

A felvetésre, hogy korábban, amikor Hemingway alatt bajnok lett a csapat és kétszer a Magyar Kupát is megnyerte, mégsem sikerült új, igazán tehetős szponzort a klubhoz csábítani, és most miért lenne másképp, így felelt:

- Nekünk is vannak rendelkezésre álló forrásaink, szükség szerint be is fogjuk csatornázni a klubba. Másrészt a mi hozzáadott értékünk épp az, hogy a csapat már meglévő értékeit, eredményeit hogyan tudjuk értékesíteni a piacon.

Olvastad már?
Honvéd: Supka az új tulajdonosok első hónapjában nem ülhet le a kispadra
Új korszak kezdődik a Bp. Honvéd életében, ám ezt a lelátón kezdi meg Supka Attila. A kispestiek vezetőedzője ugyanis közel egy hónapig nem ülhet le a kispadra, miután hetekre eltiltották. A szakember legközelebb már csak május 4-én lehet ott a Honvéd kispadján. Supka fizethet is.
Elolvasom

Fradi? Vidi? - "Képesek leszünk felvenni a versenyt velük"

Bozó szerint a tulajdonos legfontosabb feladata, hogy megteremtse a megfelelő anyagi biztonságot, kitűzze a célokat, kontrollt gyakoroljon, hogy teljesülnek-e az elvárások, és ha lehet, jutalmazzon.

- Megvannak az elvárásaink, a cél mindenképpen a magyar bajnokság élbolya, a dobogós helyezés, a Magyar Kupa-győzelem és a nemzetközi megmérettetés - foglalta össze az új tulajdonos, és állítja, képesek lesznek felvenni a versenyt a két legtehetősebb és most a legeredményesebb klubbal, az FTC-vel és a Vidivel is. - Szakmai kérdésekben igyekszem a jövőben távol maradni, a szakmát meghagyom a szakmának, de tulajdonosi elvárás, hogy fel tudjuk venni a versenyt.

Tudjuk, hogy ez komoly kihívás, mert ez a két klub anyagilag is sokkal több lehetőséggel bír, és a játékosállományát is másképp tudja összeállítani. Ugyanakkor én hiszek abban, hogy egy klub szellemisége jelentős többletet tud hozzáadni egy csapat teljesítményéhez. Összefoglalva, képesek leszünk felvenni a versenyt velük

- jelentette ki Bozó.

Az új stadion annyira nem számított, az akadémia igen

Arról egyelőre nem kívánt nyilatkozni, hogy már a nyáron érkezhet-e jelentősebb erősítés. Csak hétfőn kezdték el a klub átvételét, ismerkednek a munkatársakkal, a folyamatokkal.

- Magasabb lesz a költségvetés, de hogy ez a nyáron mit eredményez, az szakmai kérdés - mondta Bozó Zoltán, és megjegyezte, vételi döntésükben nem játszott szerepet, hogy éppen most épül az új kispesti stadion. A Magyar Futball Akadémia működtetése továbbra is prioritás marad a klubon belül, sőt szeretnék tovább erősíteni, újabb vidéki partnercsapatok bevonásával, tehetséges gyerekek felkutatásával.

- A tao-támogatási rendszer a vízilabdában is működik, ez rendkívül jó, mert az utánpótlás bázisát lehet megerősíteni. A helyzet folyamatosan javul a többletforrások révén. Ez az záloga annak, hogy komolyabb eredményeket érjen el a magyar sport - mondta a Honvéd új vezetője.

TOVÁBB: Az InfoRádió teljes interjúja itt - kattints!

Bozó Zoltán egy korábbi képen (Fotó: szegedma.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz