Költöznie kell a Honvédnak is: Ez lesz az új stadionja

Egy év múlva már nem otthon játszanak a Bozsik-stadion lebontása és az új aréna építése miatt.
Dudás Gábor 2017. április 28., péntek 6:27
Egy év múlva már nem otthon játszanak a Bozsik-stadion lebontása és az új aréna építése miatt.
Szerző: Dudás Gábor 2017. április 28., péntek 6:27

2017 végén a Bozsik Stadion lebontásra kerül, hogy aztán a helyén egy új modern stadion épüljön. Az új létesítmény átadásáig a Bp. Honvéd az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játssza hazai mérkőzéseit. Az MTK és a Bp. Honvéd megállapodása szerint 2018 tavaszán, majd őszén is a kék-fehérek vendégszeretetét élvezik majd a kispestiek – számolt be a honvedfc.hu.

 

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa a napokban az új Bozsik-stadion építéséről is szót ejtett hosszabb nyilatkozatában.

- Amíg nincs kiírva közbeszerzés, addig nem lehet rá jelentkező. Semmi sem csúszik, csak a szurkolók nagyon türelmetlenek. Már sokszor elmondtam, hogy a mi prioritásunk az, hogy edzőközpont először, stadion másodszor. Előbbire nagyon nagy szükség van, stadionunk viszont van. Az utánpótlás-központ a jövő év elejére elkészül, akkor kezdik majd a stadiont építeni, ebben az évben még meglesz a közebszerzés. 2019 előtt nem lesz új stadion, de a mostani bontását lehet, hogy már ez év végén megkezdik.

A 2016 októberében átadott Új Hidegkuti Nándor Stadion az európai szövetség 3-as kategóriájú létesítményének felel meg, ahol utánpótlás-, illetve felnőtt válogatott mérkőzéseket, Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezőt is lehet rendezni.

A pálya hibrid technológiával készült, melynek lényege, hogy a természetes gyepszőnyegbe műanyag szálakat ültetnek be. A kispadok - angol módra - nem a játéktér mellett, hanem a nézőtér első sorában kerültek kialakításra. A stadion 5014 néző befogadására alkalmas.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz