Honvéd: Döntöttek az egyik legértékesebb fiatal sorsáról

A Budapest Honvéd hivatalos oldalán jelentette be, hogy 2023 nyaráig meghosszabbította az utánpótlás-válogatott középpályás, Banó-Szabó Bence szerződését.
Csakfoci Admin 2020. január 22., szerda 16:39
A Budapest Honvéd hivatalos oldalán jelentette be, hogy 2023 nyaráig meghosszabbította az utánpótlás-válogatott középpályás, Banó-Szabó Bence szerződését.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. január 22., szerda 16:39

Batik Bence után Banó-Szabó Bence is meghosszabbította aláírta a 2023. június 30-ig érvényes megállapodását. Személyében ráadásul egy, a Magyar Futball Akadémián nevelkedett labdarúgó kötelezte el magát további három és fél évre a kispesti klub mellett - írja a honvedfc.hu.

- Banó-Szabó Bence MFA-nevelés, utánpótlás-válogatott, aki ráadásul fiatal kora ellenére már több mint ötven mérkőzést játszott az első osztályban, jó példa a nálunk nevelkedő fiatalok számára, hogy igenis van lehetőségük megmutatni magukat az NB I-ben. Bence oszlopos tagja az U21-es válogatottnak, és bízunk benne, hogy a jövő Honvédjának is az lesz - mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója.

Banó-Szabó Bence 2014 nyarán került Kispestre, a Magyar Futball Akadémiára, s egy hónappal a tizennyolcadik születésnapja után, a DVSC elleni találkozón mutatkozott be az NB I-ben, azóta pedig 55 első osztályú találkozón lépett pályára. Tavaly előbb az első Európa-liga, majd az első NB I-es találata is megszületett, utóbbi Mezőkövesden, egy remek átlövésből.

- A szerződéshosszabbítás örömteli visszajelzés egy fiatal játékosnak, ami azt mutatja, hogy jó úton jár, de azzal is tisztában kell lenni, hogy rengeteg munka van még előtte. Sokat beszélgettünk már erről a családommal, barátokkal, hogy hol is tartok az utamon, és úgy vélem, nagyon jó, hogy 55 NB I-es meccsem van, aminek közel a felén kezdőként léptem pályára, viszont ahogy mondtam, rengeteg munka vár még rám.

Bizonyítani akarom mindenkinek, hogy stabil NB I-es játékossá tudok válni, olyan futballistává, akire figyelnek, akit ismernek, akiről a teljesítménye miatt beszélnek az emberek

(...) Rendkívül boldog vagyok, remélem, hogy sok munkával és jó játékkal tudom meghálálni a bizalmat, és eredményesen szerepelek majd a Honvéddal - mondta az aláírást követően Banó-Szabó Bence.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz