Exkluzív: Így bünteti meg az UEFA a botrányos román meccs után a Honvédot

A csakfoci.hu külföldről származó információi szerint jelentős bevételtől esik majd el a kispesti csapat, ha ismét a nemzetközi porondon szerepel majd. 
Dudás Gábor 2019. augusztus 26., hétfő 10:25
A csakfoci.hu külföldről származó információi szerint jelentős bevételtől esik majd el a kispesti csapat, ha ismét a nemzetközi porondon szerepel majd. 
Szerző: Dudás Gábor 2019. augusztus 26., hétfő 10:25

FRISSÍTÉS

Olvastad már?
Megerősítve: Ezt a büntetést szabta ki az UEFA a Honvédra a botrányos EL-meccs miatt
A Honvéd hivatalos oldalán közleményben tudatta, hogy az Universitatea Craiova elleni botrányos EL-selejtező után 4000 szurkoló nem mehet be a következő hazai európai kupameccsre.
Elolvasom

Korábban írtuk:

A csakfoci.hu korábban több ízben beszámolt arról, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalosan is elutasította a Budapest Honvéd óvását az augusztus elsejei, a román Craiova elleni Európa Liga-selejtezőn történt botrányos jelenetekkel kapcsolatban, mondván a visszavágón nem volt olyan esemény, amely befolyásolta volna a mérkőzés végkimenetelét.

A kispestiek ugyanakkor fellebbeztek a döntés ellen (ennek még mindig nincs eredménye, a Craiova pedig már ki is esett az EL-ből...) többek között a klub egyik tulajdonosa, Mendelényi Dániel elmondta, kimaradtak részletek az UEFA jelentéséből.

A román csapatnak 60 ezer euró büntetést kellett befizetnie, illetve három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania - az utóbbi büntetési tétel harmadik mérkőzését ugyanakkor két évre felfüggesztették. Mindeközben viszont a kispestiek ellen is eljárás indult rasszista viselkedés, nem megfelelő rigmusok és a vendégszurkolók nézőtéri viselkedése miatt.

Úgy tudjuk, utóbbi ügyben a döntés is megszületett: a csakfoci.hu külföldről származó információi szerint a Budapest Honvédot arra kötelezi az UEFA szankcióként, hogy két következő nemzetközi mérkőzésén több szektort is zárva tartson, legalább 4000 kispesti drukker nem mehet majd be ezekbe a lezárt stadionrészekbe.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Nyíregyháza
Visinka Ede
Megerősítést nyert a csakfoci.hu korábbi információja: a Nyíregyháza közös megegyezéssel szerződést bontott Visinka Ede vezetőedzővel.
Tovább az összes átigazoláshoz