"Életem legjobb döntését hoztam" – Ben Hatira szerint a Honvéd számára a megfelelő hely

Íme, a Honvéd új igazolásának, Änis Ben-Hatirának az első nyilatkozata. Mellette Supka Attila vezetőedző is beszélt a játékos szerződtetéséről, valamint George F. Hemingway klubtulajdonos is megszólalt.
Csakfoci Admin 2019. február 12., kedd 13:10
Íme, a Honvéd új igazolásának, Änis Ben-Hatirának az első nyilatkozata. Mellette Supka Attila vezetőedző is beszélt a játékos szerződtetéséről, valamint George F. Hemingway klubtulajdonos is megszólalt.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. február 12., kedd 13:10

Amint azt a csakfoci.hu hétfőn elsőként jelezte, kedden hivatalossá vált: Änis Ben-Hatira lett a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának harmadik téli igazolása. A klub ezt kedden kora délután sajtótájékoztatón jelentette be a Honvéd utánpótlásközpontjában.

Nagyon szépen köszönöm, boldog vagyok, életem legjobb döntését hoztam meg azzal, hogy itt lehetek. Arra fogok koncentrálni, hogy segítsem a Honvédot, és azt a futballt játsszam, amit a szurkolók szeretnének látni.– kezdte Änis Ben-Hatira a bemutatkozó sajtótájékoztatóján. – A magyarokkal korábban nem beszéltem (Dárdai Pál, Petry Zsolt, Kleinheisler László - a szerk.), mert a Honvédnak olyan nemzetközi híre van, hogy saját magam alakítottam ki egy véleményt a csapatról. Olyan személlyel beszéltem, akinek adok a véleményére, és ez alapján döntöttem, hogy számomra a Honvéd lesz a megfelelő hely. Mind a negatív és a pozitív dolgokat szeretném magam eldönteni, ahogy a majdani folytatásról is..

A bal lábas Ben Hatira honlapunk kérdésére elmondta, mi a véleménye arról, hogy csapattársa, Toni Kukoc korábban azt nyilatkozta magáról, hogy neki van a legjobb bal lába egész Magyarországon.

Ő a legjobb jobbal és ballal is (nevet).

George F. Hemingway a harmincéves labdarúgó szerződtetésének hátteréről beszélt.

Hatira szabadon igazolható volt, így nem kellett megvenni a játékjogát egy másik csapattól. Fizetésével kapcsolatban elmondhatom, hogy fizetési korlátunk van, és ha kell, akkor van, hogy áldozunk bizonyos összeget egy jó játékosra, de a kereteken belül. Van egy részlegünk, amely a játékosok felkutatásával foglalkozik, és ők fedezték fel Hatirát.

Elég hosszú tárgyalásokon vagyunk túl, mert minőségi játékosról van szó. Bár közel egy évet hagyott ki, azonban jobb eredményekkel rendelkezik, mint a csapat többi tagja.

A szerződése másfél évig szól, azaz 2020 nyaráig írt alá, és majd szeretne egyszer innen olyan klubba elkerülni, ahol a fizetése többszörösét kaphatja majd – mondta Hemingway, majd hozzátette szeretnének még egy kiemelkedő belsővédőt igazolni, mivel azon a poszton kevesen vannak.

Supka Attila első benyomásairól is nyilatkozott az új szerzeménnyel kapcsolatban.

Abszolút pozitív véleménnyel vagyok róla. Csütörtök óta itt van nálunk, és azóta az edzéseken is részt vett. Az első pillanattól kezdve lehetett látni, hogy technikás labdarúgóról van szó. Ha a játéka olyan lesz, mint a Bundesligában, akkor nagy segítségünkre lehet - pont abban a pozícióban, ahol hiányposztunk van. Bízok benne, hogy meg tudja oldani, és a csapat meghatározó játékosa lehet – mondta a vezetőedző, majd kitért arra is, hogy Hatira szerződtetésével kikérték-e Dárdai Pál véleményét. – Dárdainál nem érdeklődtünk, de egy olyan személlyel beszéltünk, aki Palival kapcsolatban van. Fontos, hogy Hatira emberileg megfeleljen, és úgy gondolom, beleillik a csapatba. Korábban ugyan volt balhéja a Herthánál, de az a dolog sem úgy történt, ahogy le lett kommunikálva. Mindkét fél hibás volt abban a történetben, de az eddigi tapasztalatok alapján be fog illeszkedni a csapatba.

LENKÓ PATRIK

Olvastad már?
A Vidi a szlovén élvonal gólgyárosát szemelte ki, aki nem igazol az oroszokhoz – sajtóhír
Külföldi lapinformációk szerint a székesfehérvári együttes is képbe került az Olimpija Ljubljanában remeklő támadó leigazolása kapcsán, aki politikai okok miatt mondott nemet az orosz érdeklődőnek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz