Fotó: pfla.hu

Honvéd: Bejelentették Batik távozását, már meg is van az új NB I-es csapata - hivatalos

A kispestiektől távozó Batik Bence az előző NB I-es szezon bronzérmesénél, a Puskás Akadémiánál folytatja pályafutását.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 5., péntek 7:22
Fotó: pfla.hu
A kispestiektől távozó Batik Bence az előző NB I-es szezon bronzérmesénél, a Puskás Akadémiánál folytatja pályafutását.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 5., péntek 7:22

Távozik a Budapest Honvéd FC-től Batik Bence, miután

a kispesti klub megegyezett a Puskás Akadémia együttesével arról, hogy a védő átigazolási díj ellenében szerződik a felcsútiakhoz

- írja a honvedfc.hu.

Batik Bence 2018 nyarán érkezett Kispestre, 111 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken hét gólt szerzett, míg a Magyar Kupában 20 találkozón háromszor volt eredményes. Tagja volt a 2020-ban Magyar Kupa-győztes csapatnak, az elmúlt szezonban a csapatkapitányi karszalagot is viselhette, a szurkolók pedig kétszer választották meg az év játékosának.

– A távozásom az tényleg hirtelen történt, de jelen pillanatban nagyon boldog vagyok és szeretnék mindent megtenni a csapatért, hétvégén már bajnoki meccs van, száz százalékig arra koncentrálok. A Puskás Akadémiát nagyon jó csapatnak tartom, nagyon rendezettek, fegyelmezettek, nagyon jó támadójátékot játszanak. Sok fiatal játékos van, említhetem itt Komáromi Györgyöt, de Kiss Tamás is visszajött, így még erősebb lett a mostani csapat, mint a tavalyi. Az előző szezonban nagyon szép eredményt ért el a bajnokságban a Puskás Akadémia, remélem, hasonló sikereket érünk el most is. Szolnoki Rolanddal végig kísértük egymás gyerekkorát az utánpótlás-válogatottakban, nem titok, vele már egy pár napja beszélgettem a csapatról és azt erősítette meg, hogy egy nagyon jó közösség van itt. Az én lelkemnek ez kellett, hogy egy ilyen közegbe kerüljek, ezzel az én teljesítményem is még jobb lesz. Az elmúlt négy év nagyjából megmutatta, hogy mire számíthatnak tőlem, nem árulok zsákbamacskát. Próbálom majd még stabilabbá tenni a védelmet, elég sokat kommunikálok a pályán, ezzel is próbálom segíteni a társaimat. Nyitott embernek tartom magam, nem lesz gond a beilleszkedéssel. Más cél nem lebeghet a szemünk előtt, csak hogy a top 3-ban végezzünk – nyilatkozta a Puskás hivatalos oldalán Batik.

Olvastad már?
Kondás Elemér a diósgyőri menesztéséről: "Két csapatot sikerült tönkretenni" - interjú
Kondás Elemér a csakfoci.hu-nak beszélt arról, miért nem tud azóta sem DVTK-meccset nézni, mikor tudta már, hogy a csapat nem fogja kivívni a feljutást, és hogy mit szól az MLSZ új rendelkezéséről. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz