Győrbe “küldenék” a Vasast, Szolnokra az Újpestet - tiltakoznak a klubok

Több NB I-es klub a pályafűtés hiánya miatt nem kapott licencet. A csapatok nem értik az MLSZ-t. Ha semmi nem változik, a mostaninál is nagyobb vándorlás veheti kezdetét az új szezontól.
Privacsek András 2017. április 27., csütörtök 15:45
Több NB I-es klub a pályafűtés hiánya miatt nem kapott licencet. A csapatok nem értik az MLSZ-t. Ha semmi nem változik, a mostaninál is nagyobb vándorlás veheti kezdetét az új szezontól.
Szerző: Privacsek András 2017. április 27., csütörtök 15:45

Mint ismert, az elsőfokú licencadó bizottsága az NB I-es csapatok közül mindössze a Diósgyőrnek, a Debrecennek, a Videotonnak, a Ferencvárosnak, a Budapest Honvédnak és a Paksnak adott licencet a következő bajnoki szezonra. A klubok jelentős része azért nem kapta meg az indulási jogot egyelőre, mert nincs fűthető pályája, az MLSZ pedig a 2017/18-as idénytől ezt is megköveteli.

Az NB I-es bizottság ülésén a klubok vezetői úgy döntöttek, hogy a következő szezontól a fűthető pálya még ne legyen licenc-követelmény, hiszen több stadion jelenleg is épül, így ésszerűbbnek tartanák az egy évvel későbbi bevezetést.  Ennek ellenére a szövetség egyelőre ragaszkodik a pályafűtéshez.
A legnehezebb helyzetben Vasas, az Újpest és a Haladás van. Az angyalföldiek és a szombathelyiek most is albérletben játszanak, mivel jelenleg készül a stadionjuk, de sem Újpesten, sem pedig Sopronban nincs pályafűtés, éppen ezért új otthon után kell nézniük. A Vasas esetében ez valószínűleg a győri stadion lehet.
A legpikánsabb az Újpest esete, hiszen a Szusza stadiont nemrég újították fel 800 millió forintból, de pályafűtés híján a lilák is költözésre vannak ítélve, jelen állás szerint Szolnokon köthetnek ki.

Hasonló cipőben jár a Kisvárda is, amelynek egyik vezetője nyilatkozott is erről.
Megkaptuk a hivatalos értesítést, amely szerint egyetlen pontban nem felelünk meg az elvárásoknak, a létesítmény. A nyíregyházi stadiont jelöltük meg hazai pályának, ám az nem felel meg a licenckövetelményeknek, hiszen nincs alácsövezve a játéktere. Már felvettük a kapcsolatot, hogy vagy a mezőkövesdi vagy a debreceni létesítménnyel tudjunk szerződést kötni a hiánypótlás beadási határidejéig - mondta Révész Attila szakmai igazgató a szon.hu-nak.

A klubok vezetői abban bíznak, hogy az MLSZ belátja: ősztől betarthatatlan a licenc követelménynek ezen része és nem kell több száz kilométert utazniuk a csapatoknak a hazai mérkőzéseikre.

Az elsőfokú licencadó bizottság döntése ellen a kézhezvételtől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani.

A Honvéd közben hivatalosan is bejelentette, hogy a következő évadban az Új Hidegkuti Nándor stadion lesz az otthonuk.

Nemzetközi (UEFA) és NB I-es klublicencet kapott: Diósgyőr FC Kft., DVSC Futball Zrt., Fehérvár FC Kft., FTC Zrt., Honvéd FC Kft.

NB I-es klublicencet kapott: Balmazújváros Sport Kft., Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt., Paksi FC Kft., Puskás Futball Klub Kft., Soroksár SC Kft.

NB II-es klublicencet kapott: BFC Siófok Kft., BSC Budaörs 1924 Kft., Dorogi Futball Club, ETO Futball és Futsal Kft., FC Ajka Kft., Gold-Sport Kozármisleny Kft., Jászberényi Futball Club, Kaposvári Labdarúgó Kft., Soproni Vasutas Kft., Szolnoki MÁV Futball Club Kft., Vác Futball Club Kft.

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz