Gera: Ezért nincs magyar a Premier League-ben - kiröhögték a Liverpool elleni bombagólja után

Szűk nyolc éve Gera Zoltán elképesztő gólt lőtt a Liverpool kapujába, pedig épp egy hosszú sérülésből tért vissza. Elárulta, a bombája után miért nevettek rajta a csapattársai. Az U21-es válogatott szövetségi edzője arról is beszélt, hogy jelenleg miért nincsen magyar futballista az angol élvonalban.
Dudás Gábor 2020. május 22., péntek 16:09
Szűk nyolc éve Gera Zoltán elképesztő gólt lőtt a Liverpool kapujába, pedig épp egy hosszú sérülésből tért vissza. Elárulta, a bombája után miért nevettek rajta a csapattársai. Az U21-es válogatott szövetségi edzője arról is beszélt, hogy jelenleg miért nincsen magyar futballista az angol élvonalban.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 22., péntek 16:09

2012 augusztusában a hosszú kihagyás után visszatérő Gera Zoltán bombájával szerzett vezetést a West Bromwich Albion a Liverpool ellen a Premier League első fordulójában. A birminghami csapat végül 3-0-ra nyert, Gera pedig nagy tapsot kapott, amikor a 68. percben lecserélték.

- Majdnem egy évet hagytam ki a West Brom-Liverpool mérkőzés előtt, ez volt az első bajnokim a keresztszalag-szakadás után. A meccsről nincsenek túl jó emlékeim a gólon kívül, mert azért látszott rajtam a hosszú kihagyás,

a félidőben voltak még gondjaim, emlékszem rá, hogy röhögtek rajtam a többiek és az edzőnk is, mert nagyon fáradt voltam, fetrengtem az öltözőben

– emlékezett vissza Gera Zoltán a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek adott interjúban.

A kétezres évek elején több magyar játékos is játszott az angol első és másodosztályban, honfitársaink létszáma azóta viszont megcsappant a szigetországban.

- Hárman kerültünk ki Angliába 2004-ben, a Crystal Palace-ba Király Gabi és Torghelle Sanyi, én pedig a West Bromba, nyilván az döntő volt, hogy milyen teljesítményt nyújtottunk. Hogy ha mi jól teljesítünk, azt mondják, lehet még a magyar játékosok után nyúlni.

Nagyon-nagyon sok pénz van az angol futballban, és a legjobb játékosokat veszik meg, és nagy a különbség a magyar és az angol bajnokság között, úgyhogy úgy vannak vele, nem biztos, hogy aki a magyar bajnokságból jön, azt egyből be tudjuk dobni esetleg a mélyvízbe

– vélekedik Gera, aki a statisztikák szerint 172 Premier League-meccsén 17 gólt szerzett.

A Premier League-ben még tart a koronavírus-járvány miatti a kényszerszünet, itthon viszont már a hétvégén folytatódik a labdarúgó-bajnokságó és a Magyar Kupa küzdelmei is.

- Előny lehet, hogy öt csere lesz egy mérkőzésen. Általában a középpályások futják a legtöbbet egy mérkőzésen, és ha egy edző úgy gondolkozik, őket le lehet cserélni, nyilván csak akkor, ha van minőségi cserejátékos. Azért az élcsapatoknál, a Fradi és a Vidinél szerintem ez megoldható, a Mezőkövesdnél is, de a többi csapatnál nem biztos, hogy egy mérkőzésen öt minőségi cserét tudnak alkalmazni. Ha a Fradit nézem, van húsz olyan játékosa, akik közül mindegy, hogy ki játszik, ugyanúgy meg tudják nyerni a mérkőzéseket, és ebből a szempontból előnyben van.

Az viszont még nem derült ki, hogy a jövő nyárra halasztott Eb miatt mikor rendezik meg az U21-es tornát, ahol Gera irányítaná az egyik házigazdát, a magyar válogatottat.

- Mi sem tudunk még semmit, várjuk, hogyan fognak határozni. Meg kell oldani a feladatot, siránkozni nem érdemes, hogy most lehetett volna többet készülni. Mindenkinek kiesik ez a fél év körülbelül, ezzel együtt kell élni, és ha 2021-ben fogják megtartani az U21-es Eb-t, és előtte csak pár mérkőzésünk lesz, akkor úgy kell felkészülni.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz