Frimpong brutalitása 3 meccset ért; büntetlenül meg lehetett úszni egy súlyos sérülést az NB I-ben - fegyelmi határozatok

Az MLSZ Fegyelmi bizottsága meglepő módon figyelmen kívül hagyta a Fernando Viana által elkövetett szabálytalanságot, aminek következtében az MTK légiósa, Srdjan Dimitrov súlyos, minimum egy hónapos bokasérülést szenvedett. Ellenben a Fradi-védő, Abraham Frimpong fejbe rúgás miatt hárommecces eltiltást kapott.
Csakfoci Admin 2020. október 27., kedd 16:03
Az MLSZ Fegyelmi bizottsága meglepő módon figyelmen kívül hagyta a Fernando Viana által elkövetett szabálytalanságot, aminek következtében az MTK légiósa, Srdjan Dimitrov súlyos, minimum egy hónapos bokasérülést szenvedett. Ellenben a Fradi-védő, Abraham Frimpong fejbe rúgás miatt hárommecces eltiltást kapott.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. október 27., kedd 16:03

Kedden a szokásoknak megfelelően ülésezett a Fegyelmi Bizottság, és az elmúlt hétvége esetei közül elsősorban kettő kapott komolyabb rivaldafényt.

Nos, kiderült, hogy Abraham Frimpong szabálytalansága - csúnyán fejbe rúgta Bacsát - az Újpest elleni derbin három meccses eltiltást ért, meglepő módon viszont Fernando Viana esetét nem tárgyalta a bizottság. Mint ismert, a kisvárdai légiós úgy taposta meg a mérkőzés elején az MTK friss igazolását, Srdjan Dimitrovot, hogy a támadó középpályás legalább egy hónapra kidőlt.

Az eset nem ért szabadrúgást és sárga lapot sem, de a fegyelmi bizottság korábbi gyakorlata azt mutatta, hogy ilyen esetekben is alkalmaz utólagos eltiltást - ez viszont most nem történt meg.

További fegyelmi határozatok

NB III

Ferkó Ádám (BKV) 4, Pető Brúnó (Szabadkikötő) 3, Simó Csongor (ZTE) 2, Takács Kornél (Dabas) 4 és Vaskó Tamás (Eger) 3 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Zaka Gergő Tamás (BVSC) 2020. október 27. napjától kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos sporttevékenységtől 3 hónapra szóló eltiltást kapott.

Gabala Krisztián Ferenc vezetőedző (BVSC) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 5, Dudás János fizioterapeuta (BVSC) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő NB III férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női és férfi felnőtt futsal bajnokságok és kupák

Vittman Ádám Gyula (Kanizsa Futsal) 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást, Both István Gábor technikai vezető (Kistarcsa) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB II férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni, határozat nélküli eltiltás

Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Bognár Sándor (Majos), Ott Márk (Rákosmente), Balázs Richárd (Taksony) és Száhl Péter (Dabas-Gyón) 1–1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Kanalas László (Kistarcsa) 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Soltész Levente vezetőedző (ELTE) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB II női felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz