Zubkov: "Tudom, hogy a Fradinak őrült szurkolói vannak" – ebben áll közel az FTC a Sahtarhoz

A Sahtar Donecktől a Ferencvároshoz kölcsönben érkező ukrán szélső elárulta, mi volt a döntő szempont a klubváltásánál. Zubkov úgy érzi, a Fradinál tökéletesek a körülmények.
Csakfoci Admin 2019. július 6., szombat 16:50
A Sahtar Donecktől a Ferencvároshoz kölcsönben érkező ukrán szélső elárulta, mi volt a döntő szempont a klubváltásánál. Zubkov úgy érzi, a Fradinál tökéletesek a körülmények.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. július 6., szombat 16:50

Az ukrán dynamo.kiev.ua készített interjút a Ferencvároshoz nemrégiben a Sahtar Donecktől kölcsönben érkező Olekszandr Zubkovval, aki elárulta, kinek a személye játszott fontos szerepet abban, hogy elfogadja a zöld-fehérek hívását.

– Szinte azonnal megállapodtunk, és ebben kulcsszerepet játszott Szergej Rebrov hívószava. Az ő megkeresése fontos volt a váltás szempontjából, mert tudtam, hogy komolyan érdeklődik irántam. Legjobb tudomásom szerint a klubok is gyorsan megegyeztek a kölcsönszerződésemről – kezdte az interjút az ukrán szélső. – Jól sikerült az első találkozás (Szergej Rebrovval - szerk.). Sok sikert kívánt nekem, és közölte, hogy ugyanazok az elvárások velem szemben, mint a Mariupolnál, illetve hogy a Ferencváros támadó futballt játszik, és uralja a játékot. Az edző tisztje eldönteni, hogy ezen belül nekem milyen szerepet szán, eddig főleg a jobb szélen játszottam.

Zubkov ezt követően kitért az edzésekkel kapcsolatos első tapasztalataira is.

– Sokat dolgozunk a felkészülés alatt. Az edzésen intenzíven mozgunk, és sokat gyakorlunk labdával. Szergej Rebrov filozófiája az, hogy uralnunk kell a meccset, különben gólt kapunk. Kétszer edzőtáboroztunk Ausztriában, 7-8 edzőmeccsünk volt.

Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk a csúcsformánk elérése felé.

Tökéletesek a körülmények, amelyek adottak számunkra. A szervezettség, a pályák és az étkezés szempontjából a Ferencváros közel áll a Sahtarhoz.

Mint ismert, a Ferencváros jövő hét szerdán kezdi meg a szereplését a Bajnokok Ligája-selejtező első körében a bolgár Ludogorec ellen. A 22 éves játékos már nagyon várja a párharcot.

– Jó csapat ellen fogunk játszani a Bajnokok Ligája-selejtezőben. Ez a sorozat számomra nagyon fontos. A Sahtarnál csak egy perc jutott nekem a BL-ben, szóval nagy motivációval vágok neki.

Tudom, hogy a Fradinak őrült szurkolói vannak, 15 ezren járnak a meccsekre.

Láttam róluk videókat, lenyűgöztek a drukkerek, remek lesz játszani ilyen körülmények között, ez is befolyásolta a döntésemet a klubváltásnál – zárta Zubkov.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz