Uzuni utódja kalandos úton jutott el a Fradiba: "Közel sem volt biztos, hogy kaptam volna egy ilyen jó ajánlatot"

Carlos Auzqui néhány hete igazolt a Ferencvároshoz. A harmincéves szélső hazája egyik rádiójának nyilatkozva elmondta, lett volna lehetősége a River Plate-nél maradni, de úgy érezte, a korából fakadóan a Fradihoz hasonló ajánlatot nem kapott volna, így a váltás mellett döntött.
Csakfoci Admin 2022. március 1., kedd 9:08
Carlos Auzqui néhány hete igazolt a Ferencvároshoz. A harmincéves szélső hazája egyik rádiójának nyilatkozva elmondta, lett volna lehetősége a River Plate-nél maradni, de úgy érezte, a korából fakadóan a Fradihoz hasonló ajánlatot nem kapott volna, így a váltás mellett döntött.
Szerző: Csakfoci Admin 2022. március 1., kedd 9:08

Kicsivel több, mint két hete jelentette be a magyar bajnoki címvédő és listavezető Ferencváros, hogy szerződtette Carlos Auzquit. A River Plate együttesével foglalkozó argentin portál, a La Página Millonaria megjegyzi, a 30 éves jobbszélső közel állt ahhoz, hogy az Estudiantes vagy Vélez Sarsfield színeiben folytassa pályafutását. Az argentinok állítják, a River már mindkét csapattal megegyezett az eladásról, a játékosnak rendezni kellett a szerződését, ezzel együtt meghatározni a következő célállomását, azonban meghiúsult az üzlet. Végül befutott egy európai ajánlat, amely a Ferencvárostól érkezett,

argentin sajtóhírek szerint a Fradi 650 ezer eurót fizetett a támadóért, plusz továbbértékesítés esetén a vételár 15 százaléka az argentin rekordbajnokot illeti meg.

A játékos eladása mögött azonban egy érdekes történet áll, melyet az érintett személyesen élt át és osztott meg hazája egyik rádiójának. Auzqui visszatért a Tallaresnél lejárt kölcsönszerződéséből, edzője nem vette számításba a Rivernél. Cristian Ferreirával együtt külön edzett, majd Marcelo Gallardo vezetőedző mindenkit meglepett, amikor a Platense elleni (3-0) barátságos meccsen játszatta.

Az argentinok közül sokan úgy gondolták, marad, sőt a 46 éves szakember nyilvánosan is lenyilatkozta: számít rá. A Transfermarkt által 3.5 millió euróra becsült futballista eldöntötte, Európa felé veszi az irányt.

- Mélyen megráztak a történtek, mert azt hittem, újra viselhetem River Plate mezét, hiszen tudom jól, hogy ez mit jelent - kezdte Carlos Auzqui az argentin Fútbol Continental rádiónak adott nyilatkozatát a klubváltásának körülményeiről - Gallardo az egyik napról a másikra egy kisebb létszámú csapatban játszatott, olyanok között, akik a Platense elleni mérkőzésre készültek. Mindig is keményen edzettem a Rivernél. Fel kellett készülnöm minden eshetőségre, és közölte velem, hogy lehetőséget fogok kapni.

Auzqui állítja, nem szerepelt az edző terveiben, ezért akkoriban a pálya szélén külön edzett.

- Nagyon furcsa volt, ami a River Plate-nél történt. A csapat tagja voltam, az erőnléti edzéseket a többiekkel együtt, viszont a labdás gyakorlatokat külön, Christian Ferreirával végeztem. Kezdettől fogva nem akartak minket figyelembe venni. Kemény két hét volt, edzettünk, tudva, hogy nem számítanak ránk. Egyedül futni nem egyszerű, de ilyen a futball, tudtam, hogy az ilyesmi megtörténhet. Fel kellett készülnöm arra, hogy fejben erős legyek.

A korábban az Estudiantesben is megforduló szélső elárulta azt is, miért fogadta el a magyar bajnoki címvédő ajánlatát.

- Amikor befutott a Ferencváros ajánlata, közöltem Gallardóval, hogy lehetőségem nyílik arra, hogy Európába igazoljak. Márciusban töltöm be a 31. életévemet, és bár hezitáltam azon, hogy mégis maradok, de a koromból fakadóan közel sem volt biztos, hogy kaptam volna egy ilyen jó ajánlatot. Azt hiszem, Gallardo megértő volt, semmilyen akadályt nem gördít a távozásom elé. Jorge Brito (a River Plate elnöke - a szerk.) is korrekten járt el a tárgyalások során, végül minden rendeződött.

Olvastad már?
"A halál elől menekültek meg" - a Fradi segítségével jutott ki Ukrajnából a Sahtar szakmai stábja
Filmbe illő módon, kalandos körülmények között jutott Budapestre a Fradi segítségével a Sahtar Donyeck labdarúgócsapatának szakmai stábja a háború által sújtott Ukrajnából. Az evakuálásban az FTC segített az edzőknek és kísérőiknek, akik a magyar fővárosból repültek haza Olaszországba.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz