Túl drága lehet a Fradinak Petrjak: Nyugatra adhatja el csapata a szélsőt - sajtóhír

Ukrajnai lapinformációk szerint egyelőre úgy tűnik, nem lesz egyezség a Ferencváros és a Sahtar Donyeck között Ivan Petrjak ügyében, az ukrán bajnokcsapat ugyanis ragaszkodik a 2 millió eurós vételárhoz.
Dudás Gábor 2019. április 22., hétfő 12:05
Ukrajnai lapinformációk szerint egyelőre úgy tűnik, nem lesz egyezség a Ferencváros és a Sahtar Donyeck között Ivan Petrjak ügyében, az ukrán bajnokcsapat ugyanis ragaszkodik a 2 millió eurós vételárhoz.
Szerző: Dudás Gábor 2019. április 22., hétfő 12:05

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Ivan Petrjak ügyében nem könnyű a Ferencváros dolga, amely hiába szeretné végleg szerződtetni a 25 éves ukrán válogatott szélsőt, a Sahtar Donyeck olyan összeget kér az FTC-nél jelenleg kölcsönben futballozó játékosért, amely magyar szinten szinte megfizethetetlen - 2 millió eurót.

Maga a játékos úgy nyilatkozott nemrég a csakfoci.hu-nak adott interjújában, hogy nem rajta múlik, a Fradiban folytatja-e pályafutását, hiába szeretne ő maga is maradni.

- Ha lehetne, maradnék, szeretnék itt futballozni a jövőben is, de ez a klubok és azok vezetőinek hatásköre, nekem nincs beleszólásom. Nem tudom megmondani, mit hoz majd a holnap, egyelőre nem látom, hogyan alakul majd a sorsom - fogalmazott szűk két héttel ezelőtt Petrjak.

Az ukrán Profootball hivatalosan meg nem erősített híre szerint egyre kisebb az esélye annak, hogy Petrjak Magyarországon maradjon, mivel a Sahtar nem akar engedni a 2 millió eurós vételárból, a Ferencváros viszont ennyit nem akar és nem is tud fizetni érte, így az ukránok olyan klubot keresnek a piacon, amelynek nem esne nehezére ennyiért szerződtetni a futballistát.

Ez a csapat pedig a belga Bruges lehet, amely már hosszabb ideje érdeklődik Petrjak iránt, és hajlandó is lenne kivásárolni szerződéséből a szélsőt. Ugyanakkor az ukránok szerint még zajlanak az egyeztetések a Fradi és a donyecki klub között.

Petrjak tavaly nyáron érkezett kölcsönbe az FTC-hez és alapembere az NB I listavezetőjének, 27 bajnokin 6 gól és 11 gólpassz fűződik a nevéhez.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz