Ivan Petrjak az idényben meghatározó játékosa a listavezető Ferencvárosnak, az ötszörös ukrán válogatott szélső 24 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ezeken hat gólt lőtt és tíz gólpasszt adott, míg a Magyar Kupában 5 meccsen egy assziszt volt a mérlege.

A 25 éves játékos ugyanakkor jelenleg csak kölcsönben szerepel a fővárosi zöld-fehéreknél, a szezon végéig szól a szerződése, de a nyáron vissza kellene térnie az ukrán bajnoki címvédő Sahtar Donyeckhez. Bár a légiós korábban többször elmondta, hogy szívesen maradna ezt követően is a Fradinál, úgy tudjuk, a Sahtar első körben legalább 2 millió eurót szeretne kapni a játékosért, főként amiatt, mert megjelentek más érdeklődők is körülötte – a hírek szerint például a belga, az idényben a BL-csoportkörben is megfordult FC Bruges is bejelentkezett Petrjakért, és a Fradival ellentétben a Jupiler League felsőházi rájátszásának 3. helyén áll gárdának aligha okozna gondot a 2 millió eurós összeg.

Ezek után minden azon múlik, lesz-e olyan külföldi klub, amelyik kifizetne érte ennyit, illetve ellenkező esetben a jelenlegi klubja mennyit lenne hajlandó engedni az elképzeléseiből, ez ÁR CSÖKKENTÉSE ugyanis előfeltétele annak, hogy a zöld-fehérek meg tudják venni őt.

A Ferencváros sem adta fel ugyanis a reményét annak, hogy az ukrán szélsőt hosszabb időre is megszerezze, erről Szerhij Rebrov vezetőedző beszélt a csakfoci.hu-nak, aki elmondta, a klub már tett ajánlatot érte.

Szeretnénk végleg megszerezni Petrjakot, de nem egyszerű a helyzet. Meg kell egyeznünk előbb a klubjával, a Sahtar Donyeckkel, tettünk ajánlatot és tárgyalunk már velük, meglátjuk, hogyan alakulnak az egyeztetések. Az biztos, hogy a játékos nagy erőssége a Ferencvárosnak, jó lenne, ha maradna. Beszéltem vele, Ivan is boldog itt, de a jövője elsősorban a Sahtar kezében van – mondta csütörtökön honlapunknak az ukrán szakember.

MK – Rebrov kifakadt a sérülések miatt: Miért nem lehet vasárnap bajnoki?