„Tudom, hogy kritizáltak; ilyen hiba 100 meccsenként fordul elő” - A Fradi védője jövőjéről is beszélt

Oliver Hüsinggel készített terjedelmes interjút a német Transfermarkt. A Ferencváros védője őszintén beszélt az ideérkezésekor tapasztalt problémákról, a zöld-fehérek jelenlegi helyzetéről és nagy álmairól is.
Budai László 2017. április 12., szerda 11:16
Oliver Hüsinggel készített terjedelmes interjút a német Transfermarkt. A Ferencváros védője őszintén beszélt az ideérkezésekor tapasztalt problémákról, a zöld-fehérek jelenlegi helyzetéről és nagy álmairól is.
Szerző: Budai László 2017. április 12., szerda 11:16

A rögös kezdetekről

- Thomas Dollal sokat beszéltem a váltás előtt, nagy szerepe volt abban, hogy idejöttem. De beszéltem Lisztes Krisztiánnal és Theo Schneiderrel is. Voltak más lehetőségeim is, ezért sokat gondolkodtam, de a budapesti folytatás volt az egyik legjobb, úgyhogy aláírtam. Őszinte leszek, voltak beilleszkedési problémáim, mert minden nagyon új és furcsa volt. Az első meccsén ráadásul mindenki jól akar kezdeni, és megmutatni, miért igazolták le. Én pedig öngólt szereztem, ami nagyon zavart. Ilyen hiba 100 meccsenként fordul elő egy játékossal. De ez is a futball része, ilyenkor fel kell, hogy emeld a fejed és menni tovább. Emellett három sérülést is le kellett küzdenem, a térdszalagjaimmal voltak problémák, a novembert és a decembert teljesen ki kellett hagynom. De már egészséges vagyok, így minden sokkal könnyebb is. Tudom, hogy eleinte a szurkolók is kritizáltak, de remélem, most már rá tudok cáfolni ezekre a hangokra.

Az a bizonyos öngól

A bajnoki cím esélyeiről

- Nem állhatunk le, de természetesen most már extrém nehéz a helyzetünk. Nagyon fontos mérkőzéseket játszunk még a Videoton és a Vasas ellen is, ahol javíthatunk. Nincs konkrét előírás, de a csapaton belül legalább a harmadik helyet meg akarjuk szerezni és a kupagyőzelmet is, hogy indulhassunk a nemzetközi porondon.

 

A Werder és a Fradi kapcsolatáról

- A két klub hasonlít egymásra. A Ferencváros is egy tradicionális egyesület, és amikor látod, milyen régen alapították, mennyi sikert ért el a múltban, akkor te is átérzed, miről szól ez a klub. Mindenki, aki szereti a Fradit, ezért az érzésért él. A Werderrel is így van ez.

Nagy álmairól

- Nehéz erről beszélni, de mindig álmom lesz visszatérni a Brémába. Realista vagyok, tudom, hogy működik a futball, de mindig megvannak az álmaim: ilyen, hogy visszatérjek a Bundesligába, de az is, hogy a Premier League-ben játszhassam egyszer. 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz