Totális nagytakarítás a Fradinál: Lecserélték az edzőket

Theo Schneider igazgató szerint egyre jobb a helyzet az utánpótlásban, de vannak még hiányosságok. Drasztikus lépéseket is tettek.
Dudás Gábor 2016. október 13., csütörtök 6:33
Theo Schneider igazgató szerint egyre jobb a helyzet az utánpótlásban, de vannak még hiányosságok. Drasztikus lépéseket is tettek.
Szerző: Dudás Gábor 2016. október 13., csütörtök 6:33

 

22 hónappal ezelőtt érkezett az FTC-hez Theo Schneider, aki a ferencvárosi kerületi televíziónak beszélt arról, hol tart jelenleg a zöld-fehérek háttérbázisa.

- Amikor megérkeztem, az edzések tempója volt a legszembetűnőbb. Azokon kellett a leggyorsabban változtatni, voltak kifogásaim a tréningek tartalmi részével is, de az intenzitás volt az elsődleges probléma - mondta a tapasztalatairól a klub utánpótlás-igazgatója. - Azóta specialistákat hoztunk a csapatok mellé, akik a szakértői annak a korosztálynak, amellyel foglalkoznak.

Körülbelül három hónapja lecseréltük az U14-től felfelé az összes csapat edzői gárdáját.

Amit látni szeretnék a csapatoktól, az egyre jobban működik. Az én elképzelésem az, hogy támadófocit játsszunk, feltolt védekezéssel, letámadással. Szerintem ez az igazi ferencvárosi filozófia, ezt egységesen kell képviselnie minden korosztályos csapatnak, eddig nem ez volt a jellemző.

Schneider szerint sokat jelent, hogy megfelelő a kapcsolat a felnőttcsapat szakmai stábjával.

- Azokat a tehetségeket, akiket én beajánlok, Thomas szívesen foglalkoztatja. Ami fontos, hogy nem az eredményességre koncentrálnunk, hanem a képzésre, a mi munkánk akkor lesz sikeres, ha fel tudunk adni játékosokat az első csapathoz.

Korábban, a Double Pass-jelentés néhány dologban elmarasztalta a ferencvárosi utánpótlás-képzés néhány elemét.

- Nemrég Kubatov Gáborral Dortmundban jártunk, ahol belenéztünk az ottani utánpótlás-műhely mindennapjaiba. Azért esetükben egy német viszonylatban is nagy klubról van szó, mégis azt mondom, hogy az infrastruktúra tekintetében a népligeti edzőtelep megállja a helyét az összevetésben. Már az érkezésem óta is épültek pályák, úgyhogy e téren jól állunk. Inkább más jellegű hiányosságok adódtak, de most már sok specialistánk van a csapatok mellett, sokat elemezzük a meccseket, úgyhogy a legtöbb fejleszteni való területen előreléptünk - igaz, a mérvadó a belga cég következő, 3 éves elemzése lesz majd.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz