Fotó: www.fradi.hu

Rebrov: "Minden eddigi BL-meccs fontos volt, de a döntő most következik" - Zubkov elmondta, mi lehet a kulcs

A Dinamo Kijev elleni utolsó BL-csoportmeccs előtt Szergej Rebrov és Olekszandr Zubkov mondta el várakozásait a sajtótájékoztatón.
Nyikes Zoltán 2020. december 7., hétfő 18:21
Fotó: www.fradi.hu
A Dinamo Kijev elleni utolsó BL-csoportmeccs előtt Szergej Rebrov és Olekszandr Zubkov mondta el várakozásait a sajtótájékoztatón.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. december 7., hétfő 18:21

Mint ismert, a Ferencváros kedd este a Dinamo Kijev vendégeként Kijevben lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének 6. játéknapján. A tét nem kicsi, az összecsapás a G csoport harmadik, tavaszi EL-szereplést érő pozíciójáról hivatott dönteni az eddigiekben egy-egy pontot gyűjtött együttesek között. A párharc előtti napon, hétfőn Szergej Rebrov vezetőedző és Olekszandr Zubkov vett részt a sajtótájékoztatón a kijevi Olimpiai Stadionban.

- A korábbi, budapesti mérkőzés után mindenki tisztában van vele, hogy milyen játékra lesz szükségünk az első perctől kedve a Dinamo Kijev vendégeként - idézi Zubkovot a fradi.hu. – Akkor az első játékrészben gyengébb teljesítményt nyújtottunk, de a második félidőben javítani tudtunk, az a teljesítmény lehet a kulcs most is a jobb eredmény eléréséhez. A legjobb teljesítményre lesz szükség mindenkitől, aki pályára lép kedden.

Az ukrán támadó kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy mit jelentett a Fradi számára az eddigi BL-csoportkörös szereplés.

- Minden játékos számára nagy esemény, hogy BL-csoportmérkőzéseket játszhat, külön motiválót jelentett olyan klasszisok ellen pályára lépni, mint Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi. A csapattársaimnak nem volt korábbról tapasztalata a BL-részvételt illetően, ám mérkőzésről mérkőzésre egyre tapasztaltabbak lettünk. Most eljött az idő a döntő összecsapásra – mondta Zubkov.

A sajtótájékoztató második felében Szergej Rebrov vette át a szót az ukrán válogatott Zubkovtól.

- Otthon érzem magam a Dinamo stadionjában, bár úgy látom, kisebb felújítás történt, mióta legutóbb itt jártam – kezdte mosoly kíséretében vezetőedzőnk. - Kijev az otthonom, mindig örömmel térek vissza ide, boldog vagyok, hogy egy ilyen fontos mérkőzésre jöhetek, mint a keddi.

A tréner döntő meccsnek nevezte a Dinamo és a Fradi keddi összecsapását.

- Mint előttem Oleksandr Zubkov is említette, számunkra minden eddigi BL-csoportmérkőzés fontos volt, a csapat sok új tapasztalatot szerzett ezen a szinten. Azonban a döntő mérkőzés kedd este következik. Nem lesz egyszerű dolgunk, de van kiindulási alapunk, hiszen egy egymás elleni mérkőzést már játszottunk Budapesten. Akkor sikerült összeszedni magunkat és a gyengébb első félidei teljesítmény után otthon tartottunk egy pontot. Mindent tőlem telhetőt megteszek, hogy a játékosaim kedd este a legjobb teljesítményüket nyújtsák.

Rebrov játékosként és edzőként is meghatározó alakja a Dinamo történelmének, így természetesen több kérdés irányult az érzelmeire, illetve a kijevi csapat és a Fradi összehasonlítására is.

- 13 különböző nemzetiségű játékossal dolgoztam a Dinamónál is, így nem jelent gondot, hogy a Fradinál is több nemzetiség képviselteti magát a keretben. Annyiban más a jelenlegi helyzet, hogy a Dinamónál nem mindenki beszélt angolul, míg a Fradinál ezzel nincsen gond. Jól ismerem a Dinamo Kijevet, hiszen játszottam és edzőként is megfordultam a klubnál, ismerem a játékosokat is. Érzékelhető, hogy mióta Mircea Lucescu a Dinamo vezetőedzője, sokkal szervezettebben játszik a csapat. Elismerem, tisztelem őt, de a főszerep kedden is a játékosoké lesz.

A Dinamo Kijev és a Fradi mérkőzése kedden 21.00-kor kezdődik.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz