Rebrov még a felcsúti zakóval is veri Dollékat - a Fradi külföldi rajtkirályai

A Magyarországon első vereségét elszenvedő ukrán tréner már egy döntetlennel is minden idők, az NB I-ben legjobban rajtoló külföldi Fradi-edzőjévé válhatott volna, így maradt neki a második hely.
Dudás Gábor 2018. október 21., vasárnap 17:21
A Magyarországon első vereségét elszenvedő ukrán tréner már egy döntetlennel is minden idők, az NB I-ben legjobban rajtoló külföldi Fradi-edzőjévé válhatott volna, így maradt neki a második hely.
Szerző: Dudás Gábor 2018. október 21., vasárnap 17:21

Mint ismeretes, az FTC és Szerhij Rebrov is elveszítette veretlenségét az OTP Bank Liga 11. fordulójában - Hegedűs János elképesztő, 60 méteres góljával -, az ukrán tréner a hetedik meccsén kapott ki először a hazai élvonalban, a Puskás Akadémia vendégeként (0-1).

Pedig a korábbi kijevi és londoni csillag (a Dinamo, illetve a Tottenham játékosaként érte el legnagyobb klubsikereit) közel állt ahhoz, hogy minden idők legjobban rajtoló külföldi Fradi-edzője legyen, hiszen 4 győzelemmel és 2 döntetlennel állt a fordulót megelőzően, a felcsúti kisiklással azonban megmaradt az első külföldi FTC-tréner, a horvát Marijan Vlak első helye.

A Ferencváros történetében eddig összesen nyolc külföldi tréner ült a kispadon (heten az NB I-ben, míg Zoran Kuntic a másodosztályban). A hét mérkőzést követő mérlegüket összehasonlítva a zöld-fehéreknél 1999-ben dolgozó Vlak áll az élen 5 győzelemmel és 2 vereséggel, ezt a mérleget verhette volna Rebrov, de csapatával együtt elbukott Felcsúton.

Ugyanakkor egy sokkal eredményesebb folytatással még az utóbbi bő egy évtized egyik legsikeresebben rajtoló edzője lehet még a ukrán az egész NB I-et és az összes csapatot figyelembe véve: Joan Carrillo (Videoton, 2014) 10 győzelemből álló hibátlan startját ugyan nem foghatja be, de három sikerrel (feltéve, hogy a Ferencváros legyőzi a Diósgyőrt, az MTK-t és a Haladást is) egy másik volt fehérvári tréner, a jelenleg második José Gomes elé kerülhetne ebben a különversenyben.

Az NB I-ben legjobban rajtoló külföldi Fradi-edzők (7 mérkőzés után):

Marijan Vlak (1999): 5 győzelem, 0 döntetlen, 2 vereség

Szerhij Rebrov (2018): 4, 2 , 1

Thomas Doll (2013): 3, 3, 1

Ricardo Moniz (2012): 3, 3, 1

Craig Short (2009): 3, 3, 1

Bobby Davison (2009): 2, 3, 2

Stanko Poklepovic (1999): 2, 3, 2

Olvastad már?
Megdönthetetlen Vidi-csúcs, Doll, Nikolic és Vignjevic is bekezdett – az NB I külföldi rajtkirályai
A legjobbak közül hárman most is az NB I-ben dolgoznak, hárman pedig bajnokok is voltak. TOP 10.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz