Fotó: MTI/Illyés Tibor

NB I: Nagyot játszott és megverte a Fradit az MTK - az utolsó fordulóban dől el, ki lesz a második kieső

A fiatalokkal teletűzdelt MTK ezúttal a Fradi otthonában aratott bravúrgyőzelmet Futács duplájával és Miovski találatával.
Nyikes Zoltán 2022. május 7., szombat 21:06
Fotó: MTI/Illyés Tibor
A fiatalokkal teletűzdelt MTK ezúttal a Fradi otthonában aratott bravúrgyőzelmet Futács duplájával és Miovski találatával.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. május 7., szombat 21:06

A szezon utolsó örökrangadóját a Groupama Arénában rendezték szombat este, amikor is az MTK Budapest győzelmi kényszerben lépett pályára, hiszen csak a három pont megszerzése jelenthette azt, hogy továbbra is él a bennmaradás reménye.

I. félidő

De hazai pályán természetesen a Fradi is győzelemre játszott, a 10. percben pedig jelezte is ezt, amikor Laidouni közeli lövését védte bravúrral Mijatovic. Két percre rá szép akció futott végig a túloldalon, a végén Mezei jól vette észre a 16-oson belül üresen helyezkedő Kovácsot, aki csinált egy cselt befelé és lőtt, de Vécseiben elakadt az ígéretes kísérlet.

Az aktívan játszó Tokmac előbb lőtt egy gólt lesről, majd közeli kísérletét védte lábbal Mijatovic. Az első játékrész MTK-helyzettel zárult, Mezei szabadrúgását fejelte 6 méterről kapura Futács, de Bogdán jó helyen állt és védett.

II. félidő

A fordulás után a meccs addigi legnagyobb helyzetét láthatta a közönség, amikor Futács a félpályánál remekül ugratta ki Miknyóczkit, aki egészen a 16-oson belülre nyargalt a labdával, majd lövése a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret. Az 59. percben is közel járt a gólhoz az MTK, ezúttal Mezei szabadrúgása után Nagy Zs. fejelt hét méterről, egy méterrel a jobb felső sarok fölé.

Érdekesség, hogy hiába a hatalmas tét, ezen a fontos meccsen az MTK-ban hat 20 éves vagy annál fiatalabb játékos lépett pályára - a kezdőcsapatban négy, majd a második félidő közepén újabb fiatalokkal frissített Horváth Dávid megbízott edző.

A nagy MTK-nyomás végül beérett: a 60. percben Futács kapott a jobboldalról szép labdát Miovskitól, majd háttal a kapunak mellre vette azt, ráfordult és a jobb sarokba lőtt 14 méterről, 0-1 - látványos góllal szerzett vezetést a kék-fehér csapat.

Nem álltak le a vendégek, két perccel később Miovski tette ki az ezúttal a szélről érkező Futácsnak, aki 13 méterről a rövid alsót vette célba, de mellé ment.

A Fradi is veszélyeztetett a 69. percben: Pászka kapáslövését védte nagy bravúrral Mijatovic, a kipattanónál pedig Rajkovic megelőzte Botkát és szögletre mentett.

Az MTK aztán a 84. percben eldöntötte a három pont sorsát: Futács kapott ismét remek labdát - ezúttal Vancsától -, lefordult a védőjéről és Bogdán mellett ellőtte a labdát, ami nagy valószínűség szerint a hálóban kötött volna ki, de Miovski biztos ami biztos, még a gólvonal előtt beleért és kétgólosra növelte az előnyt.

És ezzel még nem volt vége, a 92. percben Futács 14 méterről visszahúzta a rövidbe, a bal alsóba és ezzel kialakította a háromgólos különbséget - így tehát az utolsó fordulóban dől el, ki lesz a Gyirmót mellett a második kieső.

Az MTK Budapest 20 év után nyert idegenben a Ferencváros ellen.

NB I, 32. forduló

Ferencvárosi TC–MTK Budapest 0-3 (Futács 60., 92., Miovski 84.)

FTC: Bogdán – Botka, Blazic, Vécsei, Civic (Pászka, 67.) – Esiti (Auzqui, 62.), Besic (Marin, 67.) – Tokmac, Laidouni, Gavric (Zachariassen, 62.) – Bassey.

MTK: Mijatovic – Varju, Nagy Zs., Rajkovic, Sluka (Herrera, 90.) - Ramadani, Kata (Horváth, 71.), Mezei (Spirovski, 71.) - Miknyóczki (Vancsa, 58.), Futács, Kovács M. (Miovski, 58.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz