Fradi: Magyar származású légióssal erősítenének – ezért jöhet hozzájuk a BATE hőse

Értesüléseink szerint a Ferencváros nagyon közel került ahhoz, hogy Kelet-Európából két játékossal erősítsen.
Csakfoci Admin 2018. december 19., szerda 12:05
Értesüléseink szerint a Ferencváros nagyon közel került ahhoz, hogy Kelet-Európából két játékossal erősítsen.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. december 19., szerda 12:05

Szerhij Rebrov és a Ferencváros két, Kelet-Európából érkező labdarúgóval erősítheti meg a keretét, védekező középpályás és center is érkezik.

Értesüléseink szerint mind Ihor Haratin, mind Nyikolaj Szignyevics esetében a felek közel állnak a megállapodáshoz. A 23 éves, ukrán U21-es válogatott Haratinról már írt a kinti sajtó, a cikkek szerint a Fradi 800 ezer euróra emelte az ajánlatát, ezzel pedig a védekező középpályás a zöld-fehérek legdrágább igazolása lehetne.

Ukrajnai forrásaink szerint a munkácsi születésű Haratin rendelkezik magyar felmenőkkel, így fontos információ, hogy a Zorja középpályása nem számítana légiósnak. Az előírás szerint ugyanis egy csapat legfeljebb tíz külföldi kerettag versenyengedélyét válthatja ki, Haratin pedig ezáltal nem foglalna el ebből egy helyet. Forrásaink szerint a magyar versenykiírással tisztában vannak a Zorja vezetői is, ezért próbálják meg feljebb srófolni a labdarúgó árát.

A 26 éves fehérorosz válogatott Nyikolaj Szignyevics esetében viszont csak a játékossal kell megállapodni. A Vidi ellen gólt fejelő csatárral már pár hete kapcsolatban állnak a zöld-fehérek, hiszen a BATE december elejéig nem hosszabbított vele szerződést, amely így a hónap végén lejár.

Kinti forrásaink szerint az ügy hátteréről annyit érdemes tudni, hogy a BATE mecénása, Anatol Kapski szeptemberben elhunyt, és az utódjai jelentősen "megvágnák" a klub költségvetését, ezért nem sikerült megállapodni még a hórihorgas centerrel, aki így másfelé venné az irányt.

Igaz, közben Szignyevics két gólt is lőtt a PAOK elleni EL-csoportmeccsen, továbbjuttatva ezzel csapatát a sorozatban - további eurómilliókat szerezve ezzel a klubjának. Ez jelentheti azt, hogy a BATE ennek köszönhetően az utolsó pillanatban mégis elé tesz egy jobb ajánlatot, vagy hogy a legutóbbi duplájának köszönhetően a Ferencváros mellett mások is felfigyelnek rá.

Úgy tudni, Rebrovnak egyébként további három játékost is komolyan beajánlottak a kelet-európai piacról, igaz, a zöld-fehérek külföldről csak akkor tudnának tovább erősíteni, ha légiós helyeket szabadítanának fel a keretükben, ennek elsősorban azon külföldi játékosok eshetnek áldozatul, akik nagyon kevés játéklehetőséghez jutottak az utóbbi hónapokban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz