Fotó: fradi.hu

Kubatov: "Hullámvölgyben vagyunk, ez a helyzet senkinek sem jó" - a Fradi-játékosok fejét irreális ajánlatokkal zavarták össze

A Ferencváros elnöke továbbra is biztos benne, hogy jó döntést hoztak Peter Stöger szerződtetésével. Kubatov azt mondja, ha a Bundesligában évekig dolgozó edzőt a legkevesebb vesztett ponttal a háta mögött elküldenének, akkor ezt követően nem tudnának komoly szakemberrel szerződést kötni.
Nyikes Zoltán 2021. november 3., szerda 8:43
Fotó: fradi.hu
A Ferencváros elnöke továbbra is biztos benne, hogy jó döntést hoztak Peter Stöger szerződtetésével. Kubatov azt mondja, ha a Bundesligában évekig dolgozó edzőt a legkevesebb vesztett ponttal a háta mögött elküldenének, akkor ezt követően nem tudnának komoly szakemberrel szerződést kötni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. november 3., szerda 8:43

A Ferencváros szurkolói oldala, az ulloi129.hu készített hosszabb interjút Kubatov Gáborral, aki reagált arra is, hogy sok Fradi-drukker már most edzőváltást emleget.

– Ez a szép a sportban, hogy szurkolóként jogod, sőt kötelességed, hogy érzelmi alapon tekintsd a történéseket és mond el a véleményed, sportvezetőként azonban racionális döntéseket kell hozni, az érzelmeket háttérbe szorítva. Ha azt kérdezi valaki, hogy most krízisben vagyunk-e, akkor a válasz az, hogy igen, pillanatnyi hullámvölgyben vagyunk. Most csak az a kérdés, hogy kapkodva döntünk, vagy sem, hogy a helyzetet akarjuk-e megoldani, vagy egy hirtelen a külső nyomás miatti irracionális döntést hozunk-e. Én inkább türelmes típus vagyok, Szergejjel három, Thomasszal öt évig dolgoztunk együtt, és ott is voltak nehéz periódusok. De a csapattal, stábbal, edzővel közös munkából még nagyon sok lehetőséget ki lehet, ki kell használni, hogy rendeződjenek a dolgok. Hadd ajánljak egy másik szempontot is.

Sokat rontana a megítélésünkön az is, ha a Bundesligában évekig dolgozó edzőt, néhány hónap után, a bajnokságban a legkevesebb vesztett ponttal a háta mögött, elbocsátanánk. Ezek után senki sem gondolhatja, hogy egy komoly edzővel, komoly szerződést tudunk kötni

– válaszolta Kubatov, majd hozzátette azt is, hogy egy edzőváltás hatalmas költségekkel jár a klubnak, és ha jön egy új edző, akkor akár az is benne van a pakliban, hogy le kell cserélni a fél keretet. – Nyilvánvaló, hogy ez a helyzet senkinek sem jó. Nem jó a szurkolóknak, mert ők büszkék szeretnének lenni a csapatukra, nem jó az edzőnek, mert ő sikeres szeretne lenni, de a játékosnak sem. Egy válogatott labdarúgó önérzetének, karrierjének nem tesz jót, ha a bajnokságban nem egyenletes teljesítményt nyújt. Szóval, mindenki érdekelt abban, hogy megoldjuk ezt a helyzetet. A játékos, edző és klubmenedzsment is. Dolgozni kell és sokat-sokat gondolkodni. Sok esetben néhány apróság is helyre tudja hozni a dolgokat, néha viszont nagyon sok minden kell hozzá. De, a legjobb csapatépítő mindig a győzelem.

Az elnök szerint a jelenlegi krízishelyzetet többek között az is okozta, hogy a nyári átigazolási időszakban rengeteg játékosukat megkeresték.

– Összezavarták a fejüket iszonyatos, szerintem irreálisan magas fizetésekkel, ajánlatokkal, miközben a klubnak mélyen a piaci ár alatti ajánlatot tettek.

Felmenteném a játékosokat, mert ők még fiatalok, megzavarja a gondolkodásukat egy akkora összeg, amekkorát még életükben nem kerestek. Ez pedig óhatatlanul konfliktust szül a klub és a játékos között.

Miközben én személyesen kedvelem és nagyra tartom a játékosaink többségét, nekem az a dolgom, hogy a klub érdekeit védjem. Manapság az sem ritka, hogy egy sportoló, pestiesen szólva úgy akarja kimozgatni magát a csapatból, hogy valamilyen konfliktust generál maga körül, így előidézve azt, hogy a klub ingyen bontson vele szerződést. Ha ez sikerül, akkor szabadon igazolhatóvá válik és ebben az esetben magasabb fizetésre számíthat. A klub tehát ilyenkor nem mutatkozhat gyengének.


Fotó: fradi.hu

Kubatov Stögerrel kapcsolatban még megjegyezte, hogy minden eszközt meg kell ragadni, ki kell meríteni a teljes repertoárt, és ha akkor sem megy, akkor érdemes elgondolkodni a leváltásán, de addig még nagyon-nagyon sok idő van hátra.

– Biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztunk Peter szerződtetésével – fűzte hozzá a Fradi-elnök, aki Stögerről elmondta, más típusú edző, mint Szergej Rebrov volt. – Ő csendesen közli, amit akar, nem kiabál. Elmondja, szépen, nyugodtan, hogy: “Ha nem teljesítesz, nem tudlak betenni a kezdőcsapatba és csak a padra tudlak leültetni. Ha ezt nem veszed tudomásul és nem változtatsz a teljesítményeden, akkor a padra sem tudlak odatenni”. Ez nem mindenkinél működik azonnal. De majd rájönnek, hogy bár Peter ugyan szépen, lassan mondja, de ugyanolyan komolyan gondolja. Stögerrel abban állapodtunk meg, amikor idejött, hogy támadóbb focit játszunk majd, mint Szergejjel tettük. A Celtic ellen 4-3-3-at választott, Szergejnél öt védő és három védekező középpályás volt. És az is benne van, ahogy Máté Csabi mondta, hogy ami korábban befelé, az most kifelé pattan.

Rebrov furcsa távozásáról Kubatov elmondta, elképesztően jó szerződést kötött a Közel-Keleten, a többszörösét keresi, mint a Fradinál.

– Ráadásul megkérdeztem anno a menedzserét, még a felmondás előtt, ha az ukrán szövetség megkeresi, akkor elmegy-e. A válasz az volt, hogy igen, akkor el fog menni. Ma is úgy gondolom, hogy kiváló időszakot töltöttünk együtt. Csak a szépre emlékezem. Sevcsenko távozása után az ukrán szövetség minden bizonnyal kifizette volna nekünk azt a négy hónapnyi fizetést, amibe Szergej szerződésének kivásárlása került volna. És akkor a BL-selejtezők kellős közepén itt álltunk volna edző nélkül. Felmondott, mi nem akartunk könyörögni és biztosra vehető volt, hogy az ukrán szövetségi kapitányi posztnak nem tud nemet mondani. Fenntartom, hogy felelős döntést hoztunk – tette hozzá Kubatov.

Olvastad már?
A hihetetlen Fradi-jelenetet hetekig mutogathatják még - videó
Finoman szólva az év legkomikusabb jelenetét hozta össze a Ferencváros két labdarúgója a Gyirmót ellen. Miha Blazic, a magyar bajnok szlovén válogatott védője össztűz alá került a csapattársai által, akik nem kímélték: először Tokmac, majd az előbbi nyomán már a földön fekve Zachariassen is telibe trafálta.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz