Kubatov: "A játékosok egy kivétellel szolidárisak voltak" - 20 százalékos bércsökkenés, a válságot is kihasználnák az igazolásoknál

A Ferencváros elnöke a bajnokságot szeretné befejezni és megnyerni, a csapat pedig a stábjával együtt úgy készül, lesznek még NB I-es meccsek az idényben. Sőt, már a nyári átigazolásokat is tervezik.
Dudás Gábor 2020. április 19., vasárnap 18:42
A Ferencváros elnöke a bajnokságot szeretné befejezni és megnyerni, a csapat pedig a stábjával együtt úgy készül, lesznek még NB I-es meccsek az idényben. Sőt, már a nyári átigazolásokat is tervezik.
Szerző: Dudás Gábor 2020. április 19., vasárnap 18:42

"A bajnokságot be kellene fejezni a pályán"

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a koronavírus-járvány miatti leállás, (sport)gazdasági válság és persze a labdarúgó-csapat tervei kapcsán is nyilatkozott az M4 Sportnak adott interjújában.

Az FTC első embere amellett tettte le a voksát, hogy folytatni kell a magyar bajnokságot a félbeszakadt idényben.

- Úgy látom, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségnél is van erre hajlandóság. Volt egy nagyon jó konferencia a magyar labdarúgás vezetői között és én magam is beszéltem az MLSZ elnökével.

Sok szempontból az tűnik most racionálisnak és logikusnak, hogy a bajnokságot be kellene fejezni.

Nehéz dolog ez, mert elsősorban az egészség a legfontosabb. De az is fontos, hogy a pályán dőljenek el a dolgok, még ha nézők nélkül is.  Ez nem lenne jó, de az még rosszabb lenne, ha nem játszanánk már meccset. Úgy otthon ülni, hogy csak ismétlések mennek a TV-ben, az sem jó dolog. A játékosok itt bvannak, szeretnének futballozni, ez a szakmájuk. És ott vannak a szponzorok is, akik fizetnek azért, hogy meccset játsszál, vagy hogy azokra fogadni lehessen. Megrázná gazdaságilag a magyar futballt, ha nem tudnánk a szerződéses feltételeinket teljesíteni. Nem egy könnyű helyzet, de úgy látom, mindenki felelősségteljesen gondolkodik. A mostani állás szerint mi lennénk a bajnokok, de én szeretném, ha lejátszanánk a meccseket, az NB I-ben és az NB II-ben is - fogalmazott a klubelnök.

Természetesen a Fradit is érinti gazdaságilag a járvány és a válság, emiatt a zöld-fehéreknél is fizetéscsökkentésekre került, kerül sor.

"A játékosok egy kivétellel szolidárisak voltak"

- A lehetőségekhez kell igazítani a csapatot. A játékosok - egy játékos kivételével - teljesen szolidárisak voltak, leültünk és megbeszéltük, mit lehet tenni, ők maguk tettek egy felajánlást, és a fizetésük 20 százalékáról lemondanak

- mondta Kubatov, hozzátéve, hogy a járványnak lehetnek akár pozitív hatásai is az átigazolásokat illetően.

"Azon vagyunk, hogy a visszaesésben is mi nyerjük a legnagyobbat"

- Még fontosabb, hogy lesz-e bajnokság az őszi szezontól? Egyáltalán milyen bajnokság lesz, milyen bevételekkel? Mi lesz az európai klubokkal?

Látjuk például Norvégiában, hogy sorra küldik fizetési nélküli szabadságra a játékosokat, akik így szabadon igazolhatóvá válnak. Ezeket a játékosokat nyilván mi is ellenőrizzük, hogy mit lehet csinálni.

Emiatt lejebb mehetnek majd a játékosfizetések is, nem fognak annyit érni a futballisták a válság után. Mi azon vagyunk, hogy a gazdasági visszaesésben is mi nyerjük a legnagyobbat. Ezért nagyon sokat dolgozunk is. 

A klubvezető arról is nyilatkozott, hogyan készül a Ferencváros a remélt bajnoki folytatásra.

- Heti három edzés van jelenleg, de gondolkodunk a heti négyen is. Általában futóedzések vannak, nincs kontakt a pályán a játékosok között. A labdás edzések társak nélkül mennek. Így vannak biztonságban a játékosaink. Minden segítéséget megadunk nekik, de ők is nagyon kitartóak. 

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Tovább az összes átigazoláshoz