Kubatov: "A játékosok egy kivétellel szolidárisak voltak" - 20 százalékos bércsökkenés, a válságot is kihasználnák az igazolásoknál

A Ferencváros elnöke a bajnokságot szeretné befejezni és megnyerni, a csapat pedig a stábjával együtt úgy készül, lesznek még NB I-es meccsek az idényben. Sőt, már a nyári átigazolásokat is tervezik.
Dudás Gábor 2020. április 19., vasárnap 18:42
A Ferencváros elnöke a bajnokságot szeretné befejezni és megnyerni, a csapat pedig a stábjával együtt úgy készül, lesznek még NB I-es meccsek az idényben. Sőt, már a nyári átigazolásokat is tervezik.
Szerző: Dudás Gábor 2020. április 19., vasárnap 18:42

"A bajnokságot be kellene fejezni a pályán"

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a koronavírus-járvány miatti leállás, (sport)gazdasági válság és persze a labdarúgó-csapat tervei kapcsán is nyilatkozott az M4 Sportnak adott interjújában.

Az FTC első embere amellett tettte le a voksát, hogy folytatni kell a magyar bajnokságot a félbeszakadt idényben.

- Úgy látom, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségnél is van erre hajlandóság. Volt egy nagyon jó konferencia a magyar labdarúgás vezetői között és én magam is beszéltem az MLSZ elnökével.

Sok szempontból az tűnik most racionálisnak és logikusnak, hogy a bajnokságot be kellene fejezni.

Nehéz dolog ez, mert elsősorban az egészség a legfontosabb. De az is fontos, hogy a pályán dőljenek el a dolgok, még ha nézők nélkül is.  Ez nem lenne jó, de az még rosszabb lenne, ha nem játszanánk már meccset. Úgy otthon ülni, hogy csak ismétlések mennek a TV-ben, az sem jó dolog. A játékosok itt bvannak, szeretnének futballozni, ez a szakmájuk. És ott vannak a szponzorok is, akik fizetnek azért, hogy meccset játsszál, vagy hogy azokra fogadni lehessen. Megrázná gazdaságilag a magyar futballt, ha nem tudnánk a szerződéses feltételeinket teljesíteni. Nem egy könnyű helyzet, de úgy látom, mindenki felelősségteljesen gondolkodik. A mostani állás szerint mi lennénk a bajnokok, de én szeretném, ha lejátszanánk a meccseket, az NB I-ben és az NB II-ben is - fogalmazott a klubelnök.

Természetesen a Fradit is érinti gazdaságilag a járvány és a válság, emiatt a zöld-fehéreknél is fizetéscsökkentésekre került, kerül sor.

"A játékosok egy kivétellel szolidárisak voltak"

- A lehetőségekhez kell igazítani a csapatot. A játékosok - egy játékos kivételével - teljesen szolidárisak voltak, leültünk és megbeszéltük, mit lehet tenni, ők maguk tettek egy felajánlást, és a fizetésük 20 százalékáról lemondanak

- mondta Kubatov, hozzátéve, hogy a járványnak lehetnek akár pozitív hatásai is az átigazolásokat illetően.

"Azon vagyunk, hogy a visszaesésben is mi nyerjük a legnagyobbat"

- Még fontosabb, hogy lesz-e bajnokság az őszi szezontól? Egyáltalán milyen bajnokság lesz, milyen bevételekkel? Mi lesz az európai klubokkal?

Látjuk például Norvégiában, hogy sorra küldik fizetési nélküli szabadságra a játékosokat, akik így szabadon igazolhatóvá válnak. Ezeket a játékosokat nyilván mi is ellenőrizzük, hogy mit lehet csinálni.

Emiatt lejebb mehetnek majd a játékosfizetések is, nem fognak annyit érni a futballisták a válság után. Mi azon vagyunk, hogy a gazdasági visszaesésben is mi nyerjük a legnagyobbat. Ezért nagyon sokat dolgozunk is. 

A klubvezető arról is nyilatkozott, hogyan készül a Ferencváros a remélt bajnoki folytatásra.

- Heti három edzés van jelenleg, de gondolkodunk a heti négyen is. Általában futóedzések vannak, nincs kontakt a pályán a játékosok között. A labdás edzések társak nélkül mennek. Így vannak biztonságban a játékosaink. Minden segítéséget megadunk nekik, de ők is nagyon kitartóak. 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz