Fotó: mtkbudapest.hu

Hivatalos: Varga Roland az MTK-t választotta - a Fradi duplán igazolt az ősi riválistól

A Ferencváros átigazolási díjat is fizet a Varga Rolandot megszerző MTK-nak, a kék-fehérektől Gera Dániel és Katona Máté öltözik zöld-fehérbe.
Nyikes Zoltán 2021. január 8., péntek 19:01
Fotó: mtkbudapest.hu
A Ferencváros átigazolási díjat is fizet a Varga Rolandot megszerző MTK-nak, a kék-fehérektől Gera Dániel és Katona Máté öltözik zöld-fehérbe.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. január 8., péntek 19:01

Péntek délután a Ferencváros és az MTK Budapest hivatalos oldala is bejelentette, hogy a fővárosi kék-fehéreknél folytatja pályafutását a téli átigazolási időszak legkapósabb hazai játékosának számító Varga Roland.

Az MTK Budapest és a Ferencváros egy komplex megállapodást kötött egymással:

a Ferencváros szerződtette az MTK két akadémiai neveltjét, Gera Dánielt, valamint Katona Mátét. Az ügylet keretében, az átigazolási díjon felül Varga Roland játékjoga is végleg az MTK Budapesté lett

- írja az mtkbudapest.hu.

- Ez a megállapodás két régi rivális klub között köttetett meg: mind az MTK-nak, mind a Ferencvárosnak voltak és lesznek is jobb és rosszabb időszakai, de örökre a magyar futball meghatározó klubjai maradnak. A kölcsönös tisztelet mindig megvolt a két egyesület között, így születhetett meg most is egy olyan megállapodás, amelyben mindenki elégedett, és amely azért is különleges, mert ebben három volt Sándor Károly Akadémista érintett. Különböző utakat járnak, de a mi szemünkben mindig egy kicsit MTK-sok maradnak - mondta Polyák Balázs az átigazolás hátteréről, de az MTK sportigazgatója Varga Rolandról is beszélt. - Roland az egyetlen játékos akit szerettünk volna leigazolni még a keretünkbe, nem gondolkodtunk másban. Kitartóak voltunk, mert ismerjük őt és bízunk benne. Az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb magyar játékosa, akiről úgy gondolom, tökéletesen fog illeszkedni a csapatunkba.

Varga Roland is elárulta, mi döntött végül az MTK Budapest mellett.

- Talán nem titok, hogy sok megkeresésem volt az elmúlt hetekben, így volt választási lehetőségem. Mindenkit meghallgattam, de az első pillanattól kezdve azt éreztem, számomra most az MTK a legjobb választás. Döntőek voltak a Polyák Balázzsal történt egyeztetések, mert az általa felvázoltak voltak számomra a legmeggyőzőbbek, és rajta éreztem leginkább azt, hogy tényleg engem akarnak. Eldöntöttem, hogy olyan helyre igazolok, ahová tényleg szívesen megyek, számomra most ez minden egyéb szempontot felülírt, úgyhogy rendkívül motiváltan várom a közös munkát - mondta a válogatott támadó, aki ezzel a klubváltással tulajdonképpen visszatér nevelőegyesületéhez, hiszen 2008-ig több éven át a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedett, majd ezt követően külföldre igazolt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Újpest
Csoboth Kevin
A spanyol Celta Vigo ügyeiben jártas újságíró, Claudiura González információi szerint az élvonalbeli gárda jó úton jár az újpesti Csoboth Kevin szerződtetése felé. 
Tovább az összes átigazoláshoz