Fradi: "Senki se szidja az UEFA-t!" - Sigér esélyt sem adna a BL-riválisnak

Sigér Dávid szerint azt a hibát nem követhetik el, amit olykor a Prishtina ellen elkövettek. A magyar válogatott középpályása felhívással is élt a szurkolók felé.
Dudás Gábor 2021. július 18., vasárnap 17:25
Sigér Dávid szerint azt a hibát nem követhetik el, amit olykor a Prishtina ellen elkövettek. A magyar válogatott középpályása felhívással is élt a szurkolók felé.
Szerző: Dudás Gábor 2021. július 18., vasárnap 17:25

A Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtezők első fordulójában 6-1-es összesítéssel búcsúztatta a koszovói Prishtinát. A második körben a nyolcszoros litván bajnok Zalgiris Vilnius lesz az ellenfél, mely az észak-ír Linfieldet 5-2-s összesítéssel ejtette ki. A keddi, budapesti folytatás előtt az FTC magyar válogatott középpályása, Sigér Dávid elmondta, hogy nem szabad önbizalmat adni az ellenfélnek.

- Úgy gondolom, hogy a Prishtina elleni meccshez hasonlóan a Zalgiris ellen is nekünk kell dominálni, nekünk kell megszabni a játék ritmusát. A Prishtina ellen mind a két összecsapáson voltak olyan periódusok, amikor meg tudtak lepni minket és kimondottan jó játékkal tudtak előrukkolni.

Nekünk arra kell figyelni, hogy ezúttal ne adjuk meg az esélyt ellenfélnek, hogy éljen az ilyen lehetőségekkel, ehhez pedig az kell, hogy sokkal jobban koncentráljunk.

Nagy türelemre lesz szükség, az elsőtől az utolsó percig fókuszálnunk kell, gyorsan kell járatni a labdát, hogy helyzeteket tudjunk kialakítani, amelyekből biztosan tudunk értékesíteni annyit, hogy a mi javunkra dőljön el a párharc - mondta a fradi.hu-nak.

Sigér a szurkolók segítségére is számít a továbbjutás kiharcolásában, ugyanakkor felhívással is élt a drukkerek felé.

- Koszovóban sajnos zártkapus mérkőzésen kellett pályára lépnünk, és az UEFA szabályai miatt amúgy sem kísérhettek volna el a drukkereink. De szerencsére kedden ismét hazai pályán kezdhetjük a párharcot. Ugyanaz lesz a tervünk, mint két héttel korábban, azaz a szurkolóink támogatásával, remek hangulatban olyan előnyt kiharcolni, amivel a visszavágón kontrollálni tudjuk a párharc alakulását.

Szeretnénk minden szurkolónkat arra kérni, hogy az eddig megszokott óriási hangerővel bíztasson minket, de másokat sértő vagy kirekesztő rigmusok ne legyenek a stadionban. Ha kérhetem, senki se szidja az UEFA-t, mert arra most különösen kényes ez a szervezet.

Mutassuk meg ismét, hogy miénk a legjobb szurkolótábor Európában! - tette hozzá.

A BL-selejtező második fordulójában először július 20-án (kedden) 20 órától a Groupama Arénában találkozik majd a Fradi a Zalgirisszel.

Olvastad már?
BL: Kőkemény csapatokkal játszhat a Fradi a következő körben, ha továbbjut – itt a lista
Már hétfőn kiderül, mely együttessel kerülhet össze a selejtezőben Peter Stöger csapata, amennyiben továbbjut a litván Zalgiris ellen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz