Fradi: Pogba testvérével erősíthetnek - hamarosan megérkezik

Próbajátékra érkezik a 20-szoros guineai válogatott védő, Florentin Pogba a Ferencvároshoz - egy igazi világsztár testvérét szerezheti meg a magyar bajnoki listavezető.
Dudás Gábor 2018. november 12., hétfő 14:42
Próbajátékra érkezik a 20-szoros guineai válogatott védő, Florentin Pogba a Ferencvároshoz - egy igazi világsztár testvérét szerezheti meg a magyar bajnoki listavezető.
Szerző: Dudás Gábor 2018. november 12., hétfő 14:42

A csakfoci.hu információi szerint Florentin Pogba, 20-szoros guineai válogatott védő érkezik a Ferencvároshoz próbajátékra a napokban, a tesztelést követően dönt a sorsáról a szakmai stáb és a klubvezetés.

A név nem véletlenül csenghet ismerősen, hiszen a 28 éves futballista a Manchester United világbajnok csillagának, Paul Pogbának a bátyja (Florentin-nek egy ikertestvére is van, Mathias, ő a francia harmadosztályú Tours futballistája), és öccséhez ugyan nem mérhető eddigi karrierje, de 66 első-, 79 másodosztályú francia bajnoki már áll a háta mögött, ezeken összesen 7 gólt szerzett. Legkomolyabb klubja a nagymúltú Saint-Étienne volt, ahol majdnem több mint öt évet töltött el.

A középső és akár bal oldali védőként is bevethető játékos kiváló fizikai mutatókkal rendelkezik, 189 centiméter magas. Értékét jelenleg 1,5 millió euróra taksálják külföldön (csúcsidőszakában 4,5 millió euró volt az ára), a nemzetközi szinten alacsonynak mondható besorolás pedig annak köszönhető, hogy Florentin Pogba jelenleg csapat nélküli futballistának számít. Legutóbb, egészen a nyárig a török Genclerbirligi kötelékébe tartozott, ám volt klubja nem hosszabbított vele szerződést.

Florentin Pogba egyébkén igen szoros viszonyban áll a világsztárnak számító Paul öccsével, rendszeresen posztolnak közösen (ugyanígy a harmadik fivérrel, Mathiasszal is), de nem egyszer járt már Manchesterben is fiatalabbik testvérénél, sőt, játszottak is már egymás ellen az Európa Ligában, a legjobb 32 között, még 2017 februárjában. Az EL-ben egyébként összesen 18 találkozója van a védőnek.

https://www.instagram.com/p/BQl1F0qBLoe/?utm_source=ig_embed

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz