Fradi: "Olyan sztárok mellé kerültem, akikkel eddig a Playstationön játszottam" - Messi eltűnt a mezével, Ronaldo ideges volt és nem adta oda

Marcel Heister, az FTC német-horvát balhátvédje a zöldek BL-szereplésének eddigi legérdekesebb pillanatairól, lejáró szerződéséről és a jövőjéről is beszélt.
Dudás Gábor 2020. november 24., kedd 19:35
Marcel Heister, az FTC német-horvát balhátvédje a zöldek BL-szereplésének eddigi legérdekesebb pillanatairól, lejáró szerződéséről és a jövőjéről is beszélt.
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 24., kedd 19:35

A Ferencváros német, illetve horvát származású balhátvédje, Marcel Heister a német Goal-nak adott hosszabb interjút pályafutásáról. A közelmúltat, a Ferencvárost, illetve a BL-szereplést érintő témákból idézünk az alábbiakban.


A Barcelona és a Juventus ellen is csak a kispadon kezdett, pedig a bajnokságban inkább ő játszik a védelem bal szélén.  Nem zavarta mindez?

- Nem. Az edzőnknek minden poszton két választható játékosa van. A posztriválisom, Eldar Civic fiatalabb nálam, válogatott és nagyjából egy szinten futballozunk. Ha az edző úgy dönt, őt teszi be, nem ellenem hozza meg ezt a döntést, hanem épp Civic mellett teszi le épp a voksát. Sokkal bölcsebb vagyok már az ilyen helyzetek megítélésében, nem veszek már ilyesmit a szívemre. Minden egyes, a pályán töltött percért hálás vagyok, mert azért a Bajnokok Ligájában szerepelni nem mindennapi lehetőség. Mindig is ez volt az álmom. Butaság lenne emiatt panaszkodnom. 

A Barca elleni 27 percéről.

- Nagyon izgatott voltam a meccs napján, egészen addig, amíg el nem jutottunk a hatalmas stadionba. Hirtelen olyan sztárok mellé kerültem, akikkel eddig a Playstationön játszottam a FIFA-ban. Emlékszem, néztem, ahogy Messi épp Dembélével beszélget, én meg valami éber álomban bámultam őket (nevet). Sok ember bármit megtenne, hogy ilyen közel kerüljön Messihez vagy Ronaldóhoz. Én meg ott vagyok velük egy pályán és figyelnem kell, hogy ne cselezzenek ki. Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a részese lehetek. 

Kié lett Messi meze a meccs után?

- Jó lett volna megszerezni, de várható volt, hogy mindenki azt akarja majd, úgyhogy inkább visszafogtam magam. Volt, akinek jelezte, hogy majd az öltözőfolyosón odaadja, de aztán teljesen eltűnt...

És mi lett Ronaldo dresszével az 1-4 után?

- Eléggé idegesnek és feszültnek tűnt, úgy is viselkedett velem. Egyszerűen csak lerázott, amikor megpróbáltam elkérni tőle. Talán amiatt volt dühös, hogy nem tudott gólt szerezni ellenünk. Vagy azért, mert leszereltem, amikor cselezni próbált. Erről fotó is készül, fel is tettem az Instagramra. Életem legnagyobb élménye volt (nevet). 

2021-g szól a szerződése a Ferencvárosnál. Mit tartogat a jövő számára?

- Nem tudom még megmondani, egyelőre nem egyeztettünk. Meg kell várnom, mi történik majd, mert nem ismerem a klub terveit. De nem aggódom, mert nagyon jól érzem itt magam. 

El tudja képzelni, hogy újra a német Bundesligába kerül majd?

- Nyilván örülnék, ha a Bundesligából kapnék ajánlatot, ez nem is kérdés. De emiatt nem zárnék ki más lehetőségeket sem, szívesen mennék akár a Bundesliga helyett is külföldre, ha olyan lehetőség adódik. Ha pedig hosszabbítanának velem, nagyon boldog lennék. Ha nem, egy új kaland kezdődik majd, akkor folytatom az utam máshol. 

Olvastad már?
BL: Megvan a Fradi kezdőcsapata a Juventus elleni csoportmeccsre - a névsor
Így kezd a Juventus és a Ferencváros a két csapat keddi, 21 órakor kezdődő Bajnokok Ligája-csoportmeccsén.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz