Fradi: Kirúgták az utánpótlás német igazgatóját - ez áll a háttérben

Theo Schneider távozik a Ferencváros utánpótlásának az éléről. A zöld-fehérek három korosztályos csapata is nagy bajba kerülhet.
Budai László 2018. június 5., kedd 16:23
Theo Schneider távozik a Ferencváros utánpótlásának az éléről. A zöld-fehérek három korosztályos csapata is nagy bajba kerülhet.
Szerző: Budai László 2018. június 5., kedd 16:23

A Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlás szakmai igazgatóját, Theo Schneidert a mai nappal az FTC Labdarúgó Zrt. felmentette beosztása alól - számolt be róla a zöld-fehérek hivatalos honlapja a rövid közleményben.

A német szakember 2015 januárjában csatlakozott a Fradihoz.

Schneider menesztésének okai

Úgy tudjuk, Theo Schneider menesztéséhez leginkább annak van köze, hogy a teljes utánpótlás helyzete billeg a Fradinál, hiszen egyelőre veszélyben az NB I-es tagság.

Az U17-eseknek ugyanis az Újpesti TE fiataljaival kell osztályozót játszania: amelyik együttes nyer, az indíthatja az U16-os, az U17-es és az U19-es korosztályát az élvonalban.

Amelyik vereséget szenved a kétmeccses párharcban, az mindhárom korosztályát csak a második vonalban szerepeltetheti - egyetlen párharc tehát három korosztály sorsáról is dönt.

Pár hete már boncolgattuk az utánpótlásban kialakult helyzetet a zöld-fehéreknél, amikor Lisztes Krisztián kinevezéséről is írtunk. Akkor jelentős átszervezés volt a fiataloknál a szakmai stábok terén, pont annak érdekében, hogy a kulcsfontosságú U17-es korosztály lehetőleg bent tudjon maradni.

Információink szerint ekkor a kialakult helyzetben felajánlották a német szakembernek, hogy tapasztalata miatt vegye át az U17-es csapatot, és tartsa bent azt (ezzel együtt a három korosztályt), de nem vállalta a felkérést.

Ennek rossz üzenete volt, hiszen az utánpótlást Schneider kérésére szervezték át többször is, ám amikor ennek a következménye egy eredménytelen szereplés lett, elhárította magától a felelősséget.

A hírek szerint a szurkolók részéről is nagy érdeklődés előzi meg egyébként az U17-es, sorsdöntő derbit. Az odavágót szombaton délelőtt tíz órakor, a visszavágót jövő szerdán 17:00-tól játsszák.

Az Újpestet Szél József, a Fradit a Lisztes Krisztián U19-esekhez történt kinevezése után az U17-esekhez került Pókos Csaba irányítja.

Olvastad már?
Fradi: A végéhez közelít a Paintsil-ügy - a válogatottnál egyezhet meg külföldi kérőjével
Belgiumi információink szerint eldőlni látszik, melyik klub veszi meg a Ferencvárostól távozó ghánai támadó középpályást. A kérő egyik legfontosabb vezetője személyesen felügyeli a tárgyalásokat.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz