Fradi-döntetlen egy újabb román csapat ellen: "Megkeressük a hibákat" - videó

Egy nappal a román élvonalbeli Viitorul Constanta elleni 1-2-s vereség után a Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott az ugyancsak román Gaz Metan Medias csapatával.
Dudás Gábor 2019. január 15., kedd 17:26
Egy nappal a román élvonalbeli Viitorul Constanta elleni 1-2-s vereség után a Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott az ugyancsak román Gaz Metan Medias csapatával.
Szerző: Dudás Gábor 2019. január 15., kedd 17:26

Már a 3. percben vezetést szerezhetett volna a Fradi: Petrjak kapott remek labdát, de centikkel a 16-os előtt buktatták - a szabadrúgást Lanzafame rúgta fölé. A 25. percben az olasz támadó ugratta ki remekül Sihnevichet, aki 12 méterről a kijövő kapus mellett önzetlenül a mellette futó Petrjakhoz akart passzolni, de az egyik védő nagyot mentett az ukrán szélső elől.

A félidő vége inkább a románoké volt: Mailat első átlövése a felső lécen csattant, a másodikat pedig Holczer védte a bal alsó elől nagy bravúrral.

A második játékrészre teljesen új csapattal állt ki az FTC. Böde és Varga Roland is betalálhatott volna, majd a 78. percben megint csak a szélső villant: a 16-os bal csücskének közeléből, szabadrúgásból lőtt kapura, de a jobb kapufáról mellépattant a labda. Így maradt a 0-0, az FTC második meccsén sem győzött Törökországban.

- Mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, ha agilis egy csapat, az mindig megnehezíti a másik dolgát – mondta Szerhij Rebrov a mérkőzés után a fradi.hu-nak. - Az első félidőben kevésbé tudtuk azt mutatni, amit szeretnénk, de a legfontosabb dolog ilyenkor, hogy tapasztalatokat szerezhetünk. Azt nézem, hogy 45 percen keresztül mit mutat az együttes, ezért is játszott most is, és az előző mérkőzésen is két teljesen más csapat az első és a második félidőben. Minél több percet kell a pályán töltenünk, hiszen így fejlődhetünk. A meccsel elégedett vagyok, megkeressük a hibákat, és a kijavításukon fogunk dolgozni. A legtöbbet az jelenti nekem, hogy látom a játékosokon a vágyat arra, hogy magasabb szintre lépjenek, ebben az időszakban ez számít a legjobban.

Felkészülési mérkőzés

Ferencváros - Gaz Metan 0-0

FTC, I. félidő: Holczer - Csernik, Botka, Frimpong, Heister – Csonka, Haratin – Szerető, Lanzafame, Petrjak - Sihnevich

FTC, II. félidő: Varga Á. - Lovrencsics G., Blazic, Takács, Leandro (Vida, 76. perc) - Gorriaran, Sigér - Varga R., Wilmots, Amadou - Böde

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz