Fotó: www.fradi.hu

Fradi: "Csalódottak vagyunk...; Bosszantó, mert volt esélyünk" – BL-értékelések

A Dinamo Kijev elleni 1-0-ra elveszített utolsó BL-csoportmeccset követően három Fradi-játékos mondta el véleményét az M4 Sportnak.
Nyikes Zoltán 2020. december 9., szerda 8:32
Fotó: www.fradi.hu
A Dinamo Kijev elleni 1-0-ra elveszített utolsó BL-csoportmeccset követően három Fradi-játékos mondta el véleményét az M4 Sportnak.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. december 9., szerda 8:32

Lovrencsics Gergő: "Sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk, agresszívek voltunk, próbáltunk nem teret adni az ellenfélnek és a lehetőségeink is megvoltak, de nem sikerült őket gólra váltani.

Egy szerencsétlen pontrúgásból kaptunk gólt, ez nagyon fájó, hiszen domináltunk, de ami a legfontosabb, eredményben nem sikerült felülmúlni őket.

A meccs képe alapján nagy csalódás, hogy tavasszal már nem szerepelhetünk a nemzetközi porondon... Hat mérkőzést játszottunk, abból négyet világklasszisok ellen, a Dinamo ellen volt a legnagyobb esélyünk. Hazai pályán egy kicsit bealudtunk, de a csapat erejét mutatta, hogy 0-2-ről visszajöttünk, ezúttal pedig tanulva abból a meccsből, mindent egy lapra feltéve megpróbáltuk kiharcolni az Európa Ligába jutást, ezért meg is tettünk mindent, de sajnos az eredmény nem a mi javunkra dőlt el, a helyzeteket nem tudtuk berúgni. Ez a 2020-as év karrierem legszebb, legfontosabb éve. Most azonban vissza kell térnünk a bajnoksághoz, és meg kell nyernünk azt, hogy jövőre is szerepelhessünk a BL-ben.”

Dibusz Dénes: "Kevés helyzet volt a mérkőzésen, érezhető volt, hogy mekkora a tét, egyik csapat sem mert sokat kockáztatni és kinyílni, a kijevi gólig ugyanakkor nekünk volt több és nagyobb lehetőségünk. A mi javunkra is eldőlhetett volna ez a mérkőzés, de sajnos azt az egy gólt, ami ma elég volt a győzelemhez, nem mi szereztük. A mai fociban nagyon felértékelődött a rögzített helyzetek szerepe, nekünk is voltak szögleteink, de ezekből most nem tudtunk veszélyt kialakítani. Vannak olyan mérkőzések, amikor ezen múlik a győzelem és a továbbjutás sorsa.

Számunkra is jó tanulópénz, hogy mind védekezésben, mind támadásban még hatékonyabbnak kell lenni és ha lehet, el kell kerülni ezeket a szituációkat, hiszen tudtuk, hogy pontrúgásból erős az ellenfél.

Sajnos ott, annál a szituációnál minden a kezükre játszott. Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, bosszantó, mert olyan mérkőzés volt, amikor volt esélyünk, alakulhatott volna másképp is. Hatalmas eredményt értünk el, mindenki büszke lehet arra, hogy 25 év után sikerült a BL-csoportkörbe jutni, azért dolgozunk, hogy ezt jövőre is meg tudjuk ismételni. Nézők előtt, telt házas mérkőzésekkel sokkal másabb lenne, ezért bízom benne, hogy akár már jövőre újra részünk lehet benne és még nagyobb örömöt tudunk szerezni a szurkolóknak azzal, hogy ők is a stadionban lehetnek és átélhetik ezt.”

Ihor Haratin: "Csalódott vagyok az eredmény miatt, hiszen a mérkőzés jó volt, voltak lehetőségeink, de ezeket nem sikerült kihasználni. Nagyon nagy csapatokkal mérkőztünk a BL-ben, a legmagasabb szinten vannak ezek az együttesek, így rengeteg tapasztalatot gyűjtöttük a BL-csoportkörben. A szülővárosomba jöttem vissza, jó érzés volt, persze szerettem volna nyerni, de nem sikerült. Ami a meccset illeti, jók voltunk, voltak lehetőségeink, ha sikerült volna betalálnunk, akkor egy másik meccs lett volna. Nincs sok lehetőséged, ha kialakítasz egyet, akkor ki kell használnod, mert az ellenfél nem ad sok új esélyt.”

Olvastad már?
Rebrov: "Ez a meccs az első gólig tartott" - így látta a Fradi BL-szereplését és kijevi vereségét
Szergej Rebrov szerint 11-est is kaphatott volna a Ferencváros Kijevben, de inkább a kimaradt helyzetek döntöttek. A Fradi-edző szerint rengeteget tanulhat csapata a most véget ért BL-szereplésből.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz