Így értekelte a mérkőzés után Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a Dinamo Kijev ellen 1-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-csoportmeccset, amelyet követően eldőlt, hogy az FTC számára véget ért az idényben az európai kupaszereplés.


Az elveszített zárómeccsről

Igaz, hogy irányítottuk a meccset, de nem nyertük meg. Nem lehet tíz lehetőségünk, ki kell használni az előttünk adódó 2-3 helyzetet, ha ez nem megy, akkor nem lehet győzni egy mérkőzésen.

Ahogy mondtam, ez a meccs az első gólig tartott, azt pedig sajnos mi kaptuk, onnantól kezdve nehéz volt visszajönni.

Próbáltunk fordítani, több támadót is küldtünk a pályára. Az első félidőben jól futballoztunk, irányítottuk a játákot és bár túl sok helyzetünk nekünk sem volt, az ellenfelünknek meg egy sem. A bekapott gólt követően változott meg a meccs képe.

A 11-es gyanús szituációról az első félidőben

Visszanéztem az esetet, amikor Laidouni passza után az ellenfél kezéhez ért a labda, szerintem azért 11-est kellett volna ítélnie a játékvezetőnek a javunkra.

Dinamo Kijev-Fradi: 11-es volt? Igen vagy nem? Írd meg kommentben!

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. december 8., kedd

A Ferencváros idei BL-szereplésésről

A BL-ben szerzett tapasztalat segíteni fog a játékosok fejlődésében, de csak akkor, ha akarnak is fejlődni. Nagyon sok gólt kaptunk, sok helyzezet engedtünk az ellenfeleinknek, voltak hibáink. Ezen a szinten még nagyon koncentrációra van szükség, az ellenfelek itt kihasználják a hibákat. Abban bízom, hogy jövőre újra itt lehetünk majd a sorozatban. Sajnos a szurkolóink nem jöhettek az utolsó mérkőzésekre, pedig a játékosok megérdemelték volna, hiszen 25 év után harcolták ki a BL-részvételt. Biztos vagyok abban, hogy a játékosok is nagyon motiváltak abban, hogy majd újra itt szerepeljenek a következő szezonban is. Mi és szerintem a szurkolók is büszkék lehetnek a csapatra. És nagyon fontos tapasztalatokat szereztünk a jövőre nézve.

Bajnokok Ligája, G-csoport:

Dinamo Kijev – Ferencváros 1-0 (Popov 60.)

A meccs krónikája percről percre itt! | Beszámoló és videó itt!

Dinamo: Buscsan – Kedziora, Zabarnyi, Popov, Mykolenko – Shaparenko, Sydorcsuk (Andriyevskiy, 92.), Garmash (Supryaha, 69.) – Tsygankov (Lednev, 85.), Verbic (Rodrigues, 85.), De Pena (Supryaha, 69.)

FTC: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 80.), Blazic, Dvali, Heister – Laidouni, Haratin (Isael, 74.), Somália – Uzuni (Baturina, 74.), Tokmac (Boli, 86.), Zubkov (Mak, 80.)