I. félidő:

A várt forgatókönyv zajlott tulajdonképpen a pályán a kezdősípszótól fogva. A mondhatni győzelmi kényszerben lévő FTC irányította a játékot és birtokolta a labdát, miközben a Dinamo Kijev hazai pályán is beállt bekkelni és kontrázni.

Utóbbiból nem sok minden valósult meg, igaz, a Fradi sem tudott sokszor veszélyt kelteni a kapunál, de azért akadtak lehetőségei a magyar bajnoknak. A legnagyobb a 25. percben: Laidouni remek labdaszerzése után Tokmac még egy cselt is megcsinált, mielőtt tiszta lövőhelyzetből kísérletezhetett 16 méterről – de nagyon csúnyán a kapu mellé-fölé lőtt.

Sőt, akár ennél is lehetett volna egy nagyobb helyzete az Ferencvárosnak még a 21. percben, amikor a hazaiak cspaatkapitánya, Sydorchuk a 16-oson belül ért kézzel Laidouni belöbbölt labdájához, de a svéd bíró nem ítélt 11-est.

Dinamo Kijev-Fradi: 11-es volt? Igen vagy nem? Írd meg kommentben!

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. december 8., kedd

II. félidő:

A félidőben azért összekapta csapatát a hazaiak román szakvezetője, Mircea Lucescu, mert egy kevésné passzív Dinamo jött ki a pályára. Az 55. percben az FTC, az 58.-ban pedig az ukránok is eltalálták a kaput (először a mérkőzésen), de egyik esetben sem kellett nagy kapusbravúr a védéshez.

A 60. percben viszont –  tulajdonképpen a semmiből – megszerezte a vezetést a hazai csapat. Shaparenko szabadrúgása után Popov fejelt hat méterről a bal alsóba (1-0).

Alig egy perccel később kis híján egyenlített a vendégcsapat, de Uzuni sistergős löketét kiszedte a bal alsóból Buscsan. A 78. percben Tokmac lekészítése után Zubkov tekert ballal, 17 méterről, kevéssel a jobb kapufa mellé. A hajrára Rebrov bedobta Baturinát, Makot, Isaelt és Bolit is a támadósorba, de csak utóbbi tudott némi veszélyt jelenteni.

Gól viszont már nem született, a Dinamo 1-0-ra nyert, így csoportharmadik lett, az FTC pedig elköszönt erre az idényre Európától.

Bajnokok Ligája, G-csoport:

Dinamo Kijev – Ferencváros 1-0 (Popov 60.)

A meccs krónikája percről percre itt! 

Dinamo: Buscsan – Kedziora, Zabarnyi, Popov, Mykolenko – Shaparenko, Sydorcsuk (Andriyevskiy, 92.), Garmash (Supryaha, 69.) – Tsygankov (Lednev, 85.), Verbic (Rodrigues, 85.), De Pena (Supryaha, 69.)

FTC: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 80.), Blazic, Dvali, Heister – Laidouni, Haratin (Isael, 74.), Somália – Uzuni (Baturina, 74.), Tokmac (Boli, 86.), Zubkov (Mak, 80.)

Rebrov: “Ez a meccs az első gólig tartott” – így látta a Fradi BL-szereplését és kijevi vereségét