Fotó: mtkbudapest.hu/Zádor Péter

Fradi: Brutális futómennyiség, gyorsaság, kiemelkedő képzettség - az NB I egyik legkomplexebb játékosa érkezett

Megvizsgáltuk, miért szerette volna már régóta megszerezni a Ferencváros az MTK Budapest saját nevelésű játékosát, Katona Mátét.
Nyikes Zoltán 2021. január 9., szombat 10:54
Fotó: mtkbudapest.hu/Zádor Péter
Megvizsgáltuk, miért szerette volna már régóta megszerezni a Ferencváros az MTK Budapest saját nevelésű játékosát, Katona Mátét.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. január 9., szombat 10:54

Péntek este vált hivatalossá, hogy a Ferencvárosban folytatja pályafutását az MTK Budapest saját nevelésű játékosa, Katona Máté. A 23 éves, több poszton is bevethető labdarúgó nem meglepő, hogy felkeltette a bajnoki címvédő figyelmét, hiszen egészen a tavaly szeptember végi sérülésééig a kék-fehérek egyik meghatározó játékosa volt, láthatóan élvezte a játékot és végig is játszotta az első négy találkozót a mostani idényben. Összesen 80 NB I-es és NB II-es mérkőzést játszott a klub színeiben 2017 és 2021 között, a jelenlegi szezonban a Honvéd elleni 3-1-re megnyert bajnokin pedig gólt is szerzett.

"A legrosszabb nap, amióta az MTK Budapesthez érkeztem" - így kommentálta Michael Boris vezetőedző az utóbbi időben legfőképpen szélső védő, védekező középpályás és irányító középpályás pozícióban remeklő játékos keresztszalag-szakadását hónapokkal ezelőtt. Katonának korábban csak a technikai képzettsége volt szembetűnő, de a sérülését megelőző időszakban hétről hétre kiemelkedő futóteljesítményt mutatott sebességben és mennyiségben is. A 2020 májusi, Honvéd elleni Magyar Kupa-mérkőzésen

a 120 perc alatt közel 16 kilométert futott, a találkozón övé volt a legtöbb sprint (183), és a legnagyobb sebességű sprint is 34,5 km/h-val.


Fotó: CMG Instagram

Mára őt tartják az NB I egyik legkomplexebb játékosának a mezőnyben. A belső védő pozíciót kivéve - bár utánpótláskorban azt is magas színvonalon játszotta - szinte minden poszton bevethető, akárhol számított játékára az MTK szakmai stábja, mindenhol magabiztos teljesítményt nyújtott. Nem véletlen, hogy a kilencedik kerületiek régóta szerették volna megszerezni, és most, hogy sérüléséből lábadozik, egy összetett átigazolásban - átigazolási díj fejében - ez sikerült is nekik.

- A sérülésemből adódóan nem számítottam erre, de nagyon boldog vagyok és nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek, köszönöm mindenkinek, aki eddig támogatott a karrierem során - mondta Katona a Ferencvárosba történő átigazolásáról a FradiMédiának. - A középpályán tudom a legjobb teljesítményt nyújtani, de nagyon sok poszton megfordultam már. Követtem a Fradi mérkőzéseit, nem akármi, hogy 25 év után újra bejutottak a BL-csoportkörbe, valamint az MTK is visszajutott az NB I-be, így ellenfélként is követtem őket. Talán Aïssa Laïdouni szerepköre áll hozzám a legközelebb, remélem a sérülésem után olyan formába tudok kerülni, hogy ezt meg is tudjam mutatni.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Újpest
Csoboth Kevin
A spanyol Celta Vigo ügyeiben jártas újságíró, Claudiura González információi szerint az élvonalbeli gárda jó úton jár az újpesti Csoboth Kevin szerződtetése felé. 
Tovább az összes átigazoláshoz