Fradi-botrány: Négy és fél éves börtönt is kaphatnak az elkövetők

A Budapesti Rendőr Főkapitányságnak vizsgálnia kell, súlyos sérüléseket szenvedő sértettnél hogyan lehetett kés, és hogy vajon önvédelemből szúrt-e meg vele másokat.
Budai László 2017. november 8., szerda 16:41
A Budapesti Rendőr Főkapitányságnak vizsgálnia kell, súlyos sérüléseket szenvedő sértettnél hogyan lehetett kés, és hogy vajon önvédelemből szúrt-e meg vele másokat.
Szerző: Budai László 2017. november 8., szerda 16:41

Akár négy és fél éves börtönbüntetést is kaphat az a két szurkoló, akik a szombati Ferencváros-Debrecen mérkőzés szünetében rátámadtak két másik férfire. A sértettek közül egyikük könnyebb, a másik sértett pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A Sport24 stábjának a Fővárosi Főügyészség szóvivője nyilatkozott a lehetséges büntetés mértékéről.

"A két férfivel szemben csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette a megalapozott gyanú a jelenlegi adatok szerint.

Bizonyítottság esetén ezen bűncselekmények büntetési tételének a felső határa, mivel több bűncselekményről van szó, négy és fél évig terjedhet. Az illetékes kerületi ügyészség indítványával egyezően a két gyanúsítottal szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el nyomkövető eszköz alkalmazásával

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Budapesti Rendőr Főkapitányságnak más részleteket is vizsgálnia kell. Például azt, hogy a Digi Sport felvételein is látható szürke melegítős, súlyos sérüléseket szenvedő sértettnél hogyan lehetett kés, és hogy vajon önvédelemből szúrt-e meg vele másokat.

A Sport 24 stábja a helyszínen volt akkor is, amikor a Ferencváros ultrái három és fél év után visszatértek a Groupama Arénába. A képen jól látszik, hogy a gyanúsított nem annál a kapunál áll, amelyen az ellenőrzésre váró tömeg nagy része, hanem forgókapuk melletti oldalkapunál. Hogy itt lazább lehetett-e az ellenőrzés, hogy a sértett ennek köszönhetően vihette-e be a fegyvert, erre is keresi  a választ a nyomozóhatóság.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz