Fradi: "Az eredmények nem indokolják, hogy negatívak legyünk" – a szurkolóknak üzentek a legendák

A Fradi korábbi remek játékosai szerint bénítólag hat, ha a drukkerek már a meccs alatt kritizálnak, és tudomásul kell venniük, hogy új csapat formálódik.
Nyikes Zoltán 2019. február 22., péntek 19:25
A Fradi korábbi remek játékosai szerint bénítólag hat, ha a drukkerek már a meccs alatt kritizálnak, és tudomásul kell venniük, hogy új csapat formálódik.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. február 22., péntek 19:25

Hiába nyert 2-0-ra a Ferencváros a Kisvárda elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő odavágóján, a mérkőzés közben és a lefújást követően is elég keményen hangot adtak elégedetlenségüknek a zöld-fehér szurkolók. Ahogyan arról beszámoltunk, a meccs utáni sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov vezetőedző a csakfoci.hu kérdésére azt válaszolta, hogy

Sajnos ez előfordul néha és nagyon nem örülök ennek a helyzetnek, mert úgy gondolom, ha a csapat veszít vagy esetleg döntetlent játszik, akkor lehet ilyen szempontból negatív hangjuk a szurkolóknak. Ha bármilyen más eset áll fenn, akkor mindenképpen a csapat mellett kell állniuk.

A Fradi hivatalos honlapján a klub korábbi kiváló labdarúgói, a csapattal kétszeres bajnok, háromszoros MNK-győztes, VVK- és KEK-döntős Bálint László, valamint a szintén 2-szeres bajnok, 4-szeres MNK-nyertes és ugyancsak KEK-döntős Mucha József is elmondta a véleményét a drukkerek reakciójáról.

– Egy szurkoló elsősorban azért megy ki egy meccsre, hogy győzelmet lásson, ez szerdán bekövetkezett. Másrészt pedig nyilván azért is, hogy jó játéknak örülhessen. Ehhez most a drukkerek részéről egy kis türelem kell.

Tudomásul kell venni, hogy új csapat formálódik új edzővel egy távlati nagy cél elérése érdekében. Azaz azért, hogy ütőképes együttesünk legyen nyáron, és sikeresen vívjuk meg a nemzetközi porondon a selejtezőket. Ez nem megy egyik napról a másikra.

Persze a szurkolókat meg lehet érteni, de egy játékosnak fontos, hogy a meccs alatt érezze: a drukkerek mögötte állnak. A csapat hat ponttal vezeti a bajnokságot, kétgólos előnnyel mehet a visszavágóra a kupában, azaz az eredmények nem indokolják, hogy különösebben negatívak legyünk. Reményeink szerint pedig a játék is hamarosan jobb lesz – nyilatkozta Bálint, és hasonló véleményen volt Mucha József is.”

– Az lenne az ideális, ha akkor is a csapat mellett állna a szurkolótábor, ha gyengébben menne a játék. Hasonlót átéltünk mi is Novák Dezsővel, Nyilasi Tiborral a kilencvenes évek elején, közepén. Ami a csapat részéről a legfontosabb, az a hozzáállás.

Ahogyan Simon Tibi is mondta, lehet rossz napja valakinek, de a szurkolóknak érezniük kell, hogy a játékosok jó teljesítményt akarnak nyújtani.

Persze, hogy bénítólag hat, ha a drukkerek már a mérkőzés alatt folyamatosan kinyilvánítják nemtetszésüket. Egy játékos számára pedig mindig az a fontos, hogy kiszolgálja csapata drukkereit, ez a Fradiban hatványozottabban igaz.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz