Mint ismeretes, a Ferencváros hazai pályán két góllal legyőzte a Kisvárdát a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán szerda este.

A találkozón a Fradi-szurkolók többsége látványosan tüntetett a csapatuk gyengébb teljesítménye miatt – például “Ébresztő, ébresztő!” rigmussal és olykor nyomdafestéket nem tűrő bekiabálásokkal fejezték ki a nemtetszésüket. A füttyszó és a skandálások a lefújás után ismét hallatszottak a lelátóról.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón honlapunk megkérdezte Szerhij Rebrov vezetőedzőt, mi a véleménye arról, hogy a drukkerek többször is a csapat ellen fordultak a kilencven perc alatt.

Sajnos ez előfordul néha és nagyon nem örülök ennek a helyzetnek, mert úgy gondolom, ha a csapat veszít vagy esetleg döntetlent játszik, akkor lehet ilyen szempontból negatív hangjuk a szurkolóknak. Ha bármilyen más eset áll fenn, akkor mindenképpen a csapat mellett kell állniuk – kezdte Szerhij Rebrov a meccs utáni sajtótájékoztatón. – Úgy gondolom, mind én és a csapat is teljesen nyitottak vagyunk a szurkolók felé, mert igazából értük játszunk. De hadd hozzák egy példát Szaúd-Arábiából: annak idején a csapatom akkor hazai pályán 5-0-ra nyert és megkérdezték tőlem, “miért játszottunk ilyen unalmas futballt?”

Erről beszélek most is, hogy nem tudunk mindenki kedve szerint játszani. Vannak, akik azt szeretnék, ha kicsit támadóbb játékot játszanánk – vannak, akik azt akarják, hogy egy kicsit jobban koncentrálhatnánk a védekezésre. Amit a pályán lehetett látni, az az én elképzelésem.

Felhozhatom a Liverpool-Bayern BL-meccset is, hiszen azzal sem volt mindenki elégedett, és úgy gondolom, hogy ez az út, amin haladnunk kell.

LENKÓ PATRIK

MK: Lanzafame és Böde is gólt lőtt a Fradiban – videók